70 Yıllık bir geçmişe sahip meslek örgütümüz TMMOB’ye bağlı Makina Mühendisleri Odası’nın 18 şubesinden biri olan Eskişehir Şube’nin 15.Olağan Genel Kurulu  17-18  Şubat 2024 tarihlerinde yapılacaktır. Genel Kurulumuz Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecik illerimizde yaşayan Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, İmalat-Üretim, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği, Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Raylı Sistemler Mühendisliği bölümlerinden mezun üyelerimizin katılımı ile gerçekleşecektir.

Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak biz geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar, şehrimizin ve ülkemizin yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olup, problemlerin bilim ve teknoloji ışığında çözülmesi için görüşlerimizi ilgili kurumlar ve basınla paylaştık.

Geçtiğimiz Dönemimizde, Oda çalışma ilkeleri ışığında çalışmalarımızı sürdürerek, demokratik ve çağdaş bir ülke yaratma çabası içerisinde, üzerine düşen mesleki, teknik, ve sosyal sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık. Yönetime geldiğimiz dönemde  pandemiden çıkışımızla birlikte değişen çalışma ve eğitim şartlarının normale dönme sürecini yaşamayı ve özellikle genç ve öğrenci üyelerimize yönelik etkinliklerimizi planlarken, 6 Şubat 2023 depremini yaşadık ve tüm ülke olarak odak noktamızı depremden etkilenen bölgelere insani ve teknik yardım için seferber ettik. Dönem içinde şehrimiz için çok önemli olan Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı ile Raylı Sistemler kongre ve Sergisini gerçekleştirdik. Staj imkanı bulamayan öğrencilerimize staj ve iş bulmaları konularında çözümler bulduk. Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ederek yaptıkları işler, yaşadıkları zorluklar ve odadan beklentileri ile ilgili sohbetler etme fırsatı yakaladık.

Termik Santralın yapılmasına karşı, geçtiğimiz dönemlerde nasıl tüm demokratik kitle örgütleri ve Eskişehir halkı birlik olarak başarıya ulaştıysak, yine Altın Madeni ya da benzeri çevre ve doğa yağmalarına karşı durmaya devam edeceğiz.

Dünyanın ve ülkemizin enerji problemlerinin neler olduğunun bilinciyle yeni dönemde de özellikle ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş rüzgar toprak su vb) kullanımının yaygınlaştırılması konusunda kamuoyu yaratarak gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak  en büyük hedefimizdir.

Her gün meslek ve meslektaş sorunlarımız hızla büyümektedir. İşsizlik, beyin göçü, düşük ücret ve yetişmiş insan profiline uygun olmayan işlerde çalışma gibi sorunlarımızı aşmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Hükümetin yaptığı yanlış ekonomik kararlar nedeniyle, önce KOBİ'lerde çalışan, sonra kamu ve şimdi büyük firmalarda çalışan mühendislerin maaşlarında ciddi kayıplar meydana gelmiştir. Önümüzdeki dönemde örgütlülüğümüzün öneminin bu konuda dahil olmak üzere daha da artacağı kesindir. Meslektaşlarımızın sorunlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Genç meslektaşlarımızı ve öğrencileri odamıza kazandırmak için eğitimler, yarışmalar ve ders çalışabilecekleri yeni alanlar yaratma gibi projelerimiz var.

Cumartesi eğitimlerimize en kısa sürede başlayacağız. Öğrencilerin ilgisini çekip onları geliştirecek konular üzerinde çalışıyoruz. Eğitim programlarımızı çeşitlendirerek, daha fazla sayıda meslektaşımızın sertifikalı eğitim almasını, yeni uzmanlık alanlarının açılmasını ve meslektaşlarımızın uzmanlıklarının geliştirilmesini sağlayacağız.

Komisyonları daha etkin kullanmaya ve işyeri temsilcilerimizle daha çok bir araya gelerek, üyelerimizin daha aktif ve etkin olacağı bir yönetim anlayışla çalışmalar yapacağız.

Önümüzdeki dönemde de “meslek ve meslektaş sorunlarının, ülke ve toplum sorunlarından ayrılamayacağı” ilkesini esas alan insan odaklı duruşumuzla emek, barış, eşitlik, özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarına inanan, gericiliğin, ırkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir arada kardeşçe bir yaşamı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Ortak amaçlarımıza doğru yürüyebilmek için, Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin 15. Dönem Yönetim Kurulunda görev almaya talip olduğumuzu tüm Meslektaşlarımızın ve Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

YÖNETİM KURULU

ASIL ADAYLARIMIZ                                            YEDEK ADAYLARIMIZ                 

                                                     Nezihe HANECİOĞLU                                     Ferhat Özkan ÖZER

                                                     Hakan ÖZTÜRK                                                  Görkem OKUTAN

                                                     Esra TURAN                                                        Ahmet Cem ÖZEL

Bizler siyasi bir oluşum değiliz Bizler siyasi bir oluşum değiliz

Melis ARICIOĞLUNejla KILIÇ

Sertan DOĞANÖzgür ÜNSAL

                                                     Fatih KARABACAKEray ALTINÇEKİÇ

                                                     Ezgi AKTAR DEMİRTAŞUmur Bugay GÜLER

Editör: Mustafa YILDIRIM