Katılımcı Demokrat Mühendisler, 13-14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin genel kurulunda yönetime yeniden aday.

Atila Tomsuk başkanlığındaki Katılımcı Demokrat Mühendisler gurubunun yönetim kurulu adayları şunlar:

“Nezihe Hanecioğlu, Neşet Aykanat, Esra Turan, Metin Uçkun, Bülent Atak, Nezih Tok.”

Yönetime yeniden aday olan Katılımcı Demokrat Mühendisler Grubu görev yaptıkları süreç içinde neler yaptıklarını ifade ederek, "Biz katılımcı demokrat mühendisler her dönemde olduğu gibi bu dönemde de meslektaş ve ülke sorunlarıyla  ilgilendik. Problemlerin çözümü için meslektaşlarımızla güç birliği yaptık. Ülkenin ağırlaşan sanayi problemlerinin ve özellikle genç meslektaşlarımızın artan işsizlik sorunlarına yönelik çözüm önerileri üretip kurumlarla paylaştık. Genç üyelerimize ve öğrenci üyelerimize mesleki birikimlerimizi aktarmak amacıyla eğitimler ve sosyal faaliyetler düzenledik. Bütün üyelerimizin faaliyetlerine koşulsuz destek verdik" denildi.

Katılımcı Demokrat Mühendislerinin seçim bildirgesinde şunlar yeraldı:

"Şehrimizde kurulması düşünülen termik santralın zararlarını bilimin ışığında anlatarak bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklanın kullanımının yaygınlaştırılması için gerekli mücadeleyi yapacağız.

 Her gün meslek ve meslektaş sorunlarımız hızla büyümektedir. İşsizlik, beyin gücü, düşük ücret ve yetişmiş insan profiline uygun olmayan işlerde çalışma gibi sorunlarımızı aşmaya yönelik çalışmalar yapacağız.

Üyelerimizle dayanışma içinde mesleğimize, ülkemize, barışa, demokrasiye , hukuka ve insan hakları temel ve evrensel değerlerine sahip çıkacağız.

Meslek içi eğitim programlarımızı çeşitlendirerek daha fazla sayıda meslektaşımızın sertifikalı eğitim almasını, yeni uzmanlık alanlarının açılmasını ve meslektaşlarımızın uzmanlıklarına geliştirilmesini sağlayacağız. Üniversitelerde okuyan öğrenci üyelerimizin staj mesleği öğrenme ve kişisel gelişimleri konusunda çalışmalar yapılacaktır."

13 Ocak 2018 Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde başlayacak olan genel kurulun ilk gününde, konuşmalar, yönetim kurulun faaliyetlerinin anlatılması ve raporların oylanması gerçekleştirilecek.

14 Ocak 2018 Pazar günü ise  Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda makina mühendisleri oy kullanarak Eskişehir Şubesi'nin yeni yönetim kurulu ve diğer kurulları belirleyecek.

Editör: TE Bilişim