13-14 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak olan TMMOB Eskişehir Makine Mühendisleri Odası genel kurulunda Katılımcı Demokrat Mühendisler grubunun başkan adayı Atila Tomsuk.

Oda’nın toplantı salonunda  düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu adayları ile başkan adaylığını açıklayan Atila Tomsuk, “Kongrenin ikinci gününde yer alacak seçimde katılımcı Demokrat Mühendisler olarak yer alacağız. Meslek onurumuz için, güçlü bir sanayi için, OHAL’ in kaldırılması için, demokratik toplumsal hayat ve daha yaşanabilir bir dünya için, çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehrimize yapılmak istenilen kömür yakıtlı termik santral ile bu kentin havasının, suyunun, tarımının ve sağlığının bozulmasına izin vermemek için, bu kentin sahipleri olarak bilimsel veriler ışığında termik santrale karşı durmak ve engellemek için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz “dedi.

Bu yıl 12’nci yapılacak olan olağan genel kurulun 13 -14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilerek yeni yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görevi devralacaklarına ifade eden Eskişehir Makine Mühendisleri Odası Şube başkan adayı Atila Tomsuk şunları söyledi:

“Biz mühendisler teknoloji ve sanayinin vazgeçilmez unsurları olarak, mühendislik eğitimin ve mühendislerin sorunlarının farkındayız. Ülkemizde her zaman çok zor olan Demokratikleşme mücadelesinin, OHAL şartları altında 1980 darbesi döneminden çok daha zor olduğunun ve tüm bu sorunların ancak emekten ve halktan yana olan meslektaşlarımızın ve tüm halkımızın dayanışması ile altından kalkılabileceğinin farkındayız. Ayrışmaların değil dayanışmanın önemini biliyoruz.

Bilim ve Mühendislik eğitimi ile sanayinin eşgüdümü olmaksızın, uygulanan plansız politikalar, ülkemizdeki meslek ve meslektaş sorunlarının karda yuvarlanan bir kartopu gibi hızla büyüyerek, her geçen gün taşınması daha da zorlaşan bir yük haline gelmektedir. İşsizlik, beyin göçü, düşük ücret ve yetişmiş insan profilimize uygun olmayan işlerde çalışma bu büyüyen sorunlardan sadece bir kaçıdır.

Önceki genel kurullarımızda belirttiğimiz gibi, sanayi ve teknolojinin evrimi bizim gibi meslek örgütlerinin sürekli yenilerek, geleceğe yönelik adımlar atmasını zorunlu kılmaktadır.

Üye sayısı 550.000’i geçmiş olan ve 200 den fazla şubesi bulunan TMMOB’yi ve ona bağlı odaları etkisizleştirmek amacıyla, yakın tarihimizde eşine rastlanmayacak yoğunlukta yasa, yönetmelik ve KHK üretilmiştir. OHAL döneminde 3500’den fazla TMMOB üyesi meslektaşımız kanunsuz şekilde işlerinden kavulmuştur. Şimdi örgütlü olmanın, dayanışma içinde olmanın, mesleğimize, ülkemize, barışa, demokrasiye, Hukukun ve İnsan Haklarının temel ve evrensel değerlerine hep birlikte sahip çıkmanın tam samanıdır.

İşte tüm bu şartlar altında 12. Olağan Genel Kurulumuz ülkemizin içinden geçmekte olduğu tarihsel süreçte biz mühendisler için kritik bir önem arz etmektedir.

Odamızın emekten ve halktan yana tavrını esas alan çalışma ilkelerine uygun olarak, ülkemizdeki toplusal hayatın her alanında mesleğimiz ve meslektaşlarımız ile ilgili konularda, üyesinin ve halkının yararına işler yapabilmeyi amaç edinen bir anlayışla, bundan önceki dönemlerde de olduğu gibi önümüzdeki dönem içinde, Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube yönetimine biz Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak bir kez daha aday olduğumuzu tüm kamuoyuna ve üyelerimize açıklamaktan büyük bir onur duyuyoruz.

Meslek onurumuz için, güçlü bir sanayi için, OHAL şartlarının ortadan kaldırılması, demokratik toplumsal hayat ve daha yaşanabilir bir dünya için, çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz.

Eskişehir’imize yapılmak istenen termik santral ile bu kentin havasının suyun tarımın ve sağlığının bozulmasına izin vermemek için, bu kentin sahipleri olarak bilimsel veriler ışığında termik santrale karşı durmak ve engellemek için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu amaçlar için umudunu ve enerjisini kaybetmeyen, bu işe gönül veren bizler, hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin bu göreve bir kez daha talip oluyoruz.

Bu yolda tüm meslektaşlarımızı, birliğimizi ve örgütlülüğümüzü güçlendirmek adına bizleri 12. Olağan Genel Kurulumuzda desteklemelerini bekliyoruz. Üyelerimizin Genel Kurulumuza katılar birlikte karar alma süreçlerimize katkı koyması, mesleğimize, örgütümüze, demokrasimize, Cumhuriyetin temel değerlerine, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkılması adına hayati bir önem taşımaktadır.”

Katılımcı Demokrat Mühendisler grubu adına seçime girecek olan MMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adayları şunlar:

“ Atilla Tomsuk, Metin Uçkun, Neşet Aykanat, Esra Turan, Bülent Atak, Nezih Tok ile Nezihe Hanecioğlu.”

Editör: TE Bilişim