Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Barış, Demokrasi ve Emek mitingi öncesi yapılan bombalı saldırı sonucu yaşamlarını yitiren demiryolcular için ceviz fidanı diktiler, Gar’ın önündeki parka da İdil Güneyli Barış, Demokrasi ve Özgürlük Parkı verilmesini istedi.

BTS adına yapılan açıklamayı okuyan  Roza Tural, yitirilen 14 canın çoğunun TCDD’nin özelleştirilme sevdasıyla ilk kapatılan birimi olan TCDD Meslek Lisesi mezunu olduğunu vurgulayarak, “Halkın 7 Haziran’da ortaya çıkan iradesini yok sayıp, savaş ve katliam politikalarını tırmandırarak, halkı kan ve gözyaşı ile tehdit ederek, tek başına iktidar kuranlar hesap verinceye dek acımız da öfkemizde hafiflemeyecek. Bizler emeğe, barışa, demokrasiye, insanlığa karşı savaş açanlara inat katledilen arkadaşlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Roza Tural, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu anımsatarak yılın on ayında ülkemizde 350’ye yakın kadın değişik şiddet biçimleriyle öldürüldüğünü ifade edip siyasal İslam’ın kadını köleleştirmeye yönelik insanlık dışı söylemlerinin ve saldırılarının günden güne arttığını söyledi.

BTS Genel sekreter İshak Kocabıyık, Genel örgütlenme sekreteri Bülent Çuharar da açıklamaya katıldı.  Kocabıyık yaptığı kısa konuşmada  Emeğin, barışın demokrasinin düşmanlarının hesap verinceye kadar acılarının hafiflemeceğini vurgulayarak yaşamlarını yitiren 14 kişinin isimlerin okudu.

Odunpazarı Belediye Başkan vekili Prof. Dr. Gülten Seber, Başkan yardımcısı Olcay Çokar, Büyükşehir Belediye başkan adına da meclis üyesi Önder Tuna’nın katıldığı basın açıklaması sonrası bahçeye ceviz fidanı dikildi. Açıklamaya gelen demokratik kitle örgütleri, meslek odaları temsilcileri ceviz fidanı  ekilmek için açılan çukura birer  kürek toprak  atarak destek verdiler. 

Editör: TE Bilişim