Fethi Fahri Kaya il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti’den Milletvekili Aday adayı olduğunu resmen açıkladı.  Yoğun ilginin olduğu  adaylık açıklamasında Kaya, Türkiye’nin önümüzdeki yüz yılının temelinin atılacağı bu dönemde TBMM’ye girerek bu büyük yükü kaldırmaya talip olduğunu açıkladı.

Açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Kaya, “15 Temmuz hain darbe girişimini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve milletimizin güçlü iradesiyle bertaraf ettik. 15 Temmuz'da üniformayla çıkanlar bugün başka bir siluetle karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı günlerde, 15 Temmuz ruhuyla hareket ederek 'önce vatan' diyerek sorumluluk almak mecburiyetindeyiz. Başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere Türkiye olarak her badireyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle aşmasını bildik” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ
 'Güçlü ve Büyük Türkiye'yi inşa etmek için birlikte mücadele etmeliyiz’ diyen Kaya,  “16 Nisan 2017'de yapılan referandumla Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini seçerek vesayetçi yapı sonlandırdı. Demokrasinin daha da güçlenmesinin önündeki engeller kaldırılarak, güçlü bir parlamentonun oluşmasının da önü açıldı. Bu bağlamda tarihin akışının hızlandığı bu zaman diliminde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan her milletvekiline büyük sorumluluk düşmektedir. Bu zorlu coğrafyada tarihimizden aldığımız mirasla 'Güçlü ve Büyük Türkiye'yi inşa etmek için birlikte mücadele etmeliyiz. İşte bu zaruret hali dolayısıyla, 24 Haziran 2018’de yapılacak parlamento seçimlerinde AK Parti’den Eskişehir milletvekili aday adayı olma kararı almış bulunmaktayım. Kamuda uzun yıllardır çeşitli kademelerde yaptığım hizmetleri millet iradesinin tecelli ettiği yerde, yüce mecliste devam ettirmeyi hedefliyorum” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’E HİZMET ETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM
Kaya son olarak ise, “24 Haziran seçimleriyle oluşacak meclis ayrıca tarihi inşa eden bir meclis olacaktır. Türkiye’nin önümüzdeki yüz yılının temelinin atılacağı bu dönemde TBMM’ye girerek bu büyük yükü kaldırmaya talibim. Özelde memleketim Eskişehir’e genelde milletime hizmet etme onurunu taşımak için sabırsızlanıyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim