BİLAL BİLİR -GÜRCAN YILMAZ - KAAN ÜLKER 
KOCAELİ (İHA) - Kocaeli’de, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan iki çocuk babası DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün Gölcük’te bulunan evinde ailesi taziyeleri kabul ediyor. Şehidin cenazesi otopsi için gittiği Bursa’dan geldikten sonra evinde yapılacak törenin ardından memleketi Eskişehir’de toprağa verilecek. 
Eğitim için Konya’ya gitmek üzere Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalkan ve kısa bir süre sonra Kartepe ilçesi Karaardıç mevkisinde düşen S-70B Sikorsky tipi helikopterin içerisinde bulunan dört şehitten biri olan DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün cenazesi, otopsi için gittiği Bursa’dan Gölcük Şirinköy'de bulunan evine getirilmesi bekleniyor. 1 ve 3 yaşlarında iki çocuk babası olan Ömer Burak Öğüt’ün 9 yıldır görevi sürdürdüğünü belirten kayınpederi Hasan Barış, “Milletimiz müsterih olsun, Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz. Onun için sabırlı olacağız, metanetli olacağız. Vatan için, millet için dinimiz için her konuda birlik ve beraberlik içinde olacağız. Acımız büyük, şehitlerimiz var. Allah vatanımıza, milletimize huzur ve saadetler versin” dedi. Şehit Ömer Burak Öğüt’ün iş konusunda hayalleri olduğunu da ifade eden Barış, “Çok vatanseverdi” diye konuştu.
Otopsi için Bursa’ya giden cenazenin gün içerisinde Gölcük’te bulunan evine getirileceği, burada yapılan törenin ardından memleketi Eskişehir’de 14 ekiim salı defnedileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim