Esnaf Odaları Birlik başkanı Ekrem Birsen, kayıt dışı çalışmalarının her zaman takipçisi olacaklarını ve hiçbir zaman kayıt dışı çalışmalara izin vermeyeceklerini söyledi.
Ülke genelinde oluşan istatistiklerde, işyerleri kapanış sayılarının özellikle İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük illerde oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildiğini belirten Birsen, Eskişehir’de ise yeni işyeyri açılış ve işi terk nedeniyle kapanış rakamlarının olumlu olduğunu kaydetti.  
Eskişehir genelinde yılbaşından bugüne kadar 660 tane iş yeri kapanırken, 1760 yeni iş yeri açıldığını belirten Birsen, “Bu olumlu tablo, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yapılan özverili çalışmalara dayanmaktadır. Birliğimizde geçtiğimiz dönemde kayıt dışının ortadan kaldırılarak, haksız rekabetin önlenmesi için önemli çalışmalar yapılmıştır.
Yapılan denetimler ve maliye bakanlığından verilerin incelenmesi neticesinde çok sayıda kayıtsız girişimcinin kayıt altına alınması sağlanmıştır” dedi.
Esnaf ve sanatkarların kayıt içinde, devletin yanında, devlete olan tüm sorumluluklarını yerine getirme bilinci ve sorumluluğunda faaliyet göstermelerini istediklerini vurgulayan Birsen şunları söyledi:
“Aynı zamanda esnaf ve sanatkârların haksız rekabete maruz kalmaması için  var gücümüz ile çalışıyoruz.  Bu konuda esnaf ve sanatkârlarımızın da kayıt dışı çalışan kişi veya kimseleri bize bildirmelerini ve bu mücadelede bize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Bu kayıt dışı çalışmalarının da her zaman takipçisi olacağız hiçbir zaman kayıt dışı çalışmalara izin vermeyeceğimizi belirtiyorum.”
 
Editör: TE Bilişim