Nakliyat İş Sendikası Eskişehir Şubesi başkanı Ali Çelik, Türkiye İşçi Sınıfının mücadele tarihi içinde 15-16 Haziran direnişinin önemli bir yeri olduğunu söyledi.

DİSK ve Nakliyat İş Sendikası üyelerinin de katıldığı Espark önündeki basın açıklamasında konuşan Özçelik, “15-16 Haziran direnişi kitlesel katılımı, ekonomik, toplumsal ve siyasi mücadeledeki sonuçları tarihsel önemdedir. İşçi sınıfının isyan başkaldırısının adıdır. Direnişte kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizi Yaşar Yıldırım, Mehmet Gıdak ve Mustafa Bayram’ı rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Direniş Tahirsel gelişimi ve oluşumunu anlatan DİSK Nakliyat İş Sendikası Şube Başkanı Ali Özçelik şunları söyledi:

“Bugün, şanlı 15-16 Haziran direnişimizin 48. Yılında; yerli-yabancı para babaları ve onların siyasi iktidarı işçi sınıfımızın kazanılmış haklarına saldırmaya devam ediyor. Ulusal istihdam stratejisi programında yer alan işçi örgütlenme ve sendika düşmanı politikalar düzenlemeler hayata geçiriliyor.

Milyonlarca işçi kardeşimiz taşeron cehenneminde çalıştırılıyor. Taşerona kadronun bir aldatmaca olduğu ortaya çıkmıştır. İş güvencemiz geleceğimiz olan 81 yıllık kıdem tazminatı hakkımız yerli-yabancı para babaları direktifleri ile gasp edilmeye çalışılıyor.

Grev hakkının ortadan kaldıran, grev yasaklamalarıyla işçi düşmanlığı ile karşı karşıyayız. 2018’de ilk beş ay içinde cinayete dönüşen iş kazalarında ölen işçi sayısı en az 754’dür. Son 15 yılda ise 20.bini aşmıştır.

Kazanılmış tüm haklarımıza yönelik yerli –yabancı para babalarının örgütlerinin iktidarların saldırılarına karşı yeni örgütlü 15-16 Haziran direnişleri örgütlemeliyiz.”

Editör: TE Bilişim