DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdardoğlu, 1 Aralık 2017 tarihinde MESS ile sürdürülen grup toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu belirterek hiçbir yerde kazanılmış hakları tartışma konusu etmeyeceklerini söyledi.

Sendikanın aldığı eylem kararlarından birisini olan ‘Cuma yürüyüşleri’ni Eskişehir’de sabah vardiyasında Eskişehir’de başlatan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu, öğleden sonra sendika binasında basın toplantısı yaptı. MESS’in teklifleri içinde yer alan başta 3 yıllık toplu sözleşme olmak üzere, ücret zam teklifi, sosyal haklar için verilen teklif ve kazanılmış hakları geriye götürmeyi amaçlayan tekliflerin asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.

MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırdığını ve sektörün tartışılmaz durumda olduğunu ifade e den Serdaroğlu, “Ancak, işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istemiyorlar. İşverenlere geçtiğimiz dönem yaptığımız grevleri ve Metal Fırtınayı hatırlatmak isteriz.  Metal işçilerinin sabrını ölçmeye kalkmayın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Henüz varken, metal işçilerinin haklı taleplerini yerine getirin” dedi.

MESS’e bağlı işyerlerindeki üyelerin, emeklerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarını vurgulayan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu şunları söyledi:

“İşverenler içinden geçtiğimiz olağan üstü koşullara güvenmesinler. Metal işçileri meşru haklarını kullanacaklardır. Masada söyledik bir kez daha açıkça söylüyoruz, hiçbir zaman hiçbir yerde kazanılmış haklarımızı tartışma konusu etmeyeceğiz. İşveren tekliflerinin kabul edilmesi söz konusu değildir. Gün sermayenin dayatmalarına karşı ayağa kalkma ve karşı koyma tepki gösterme günüdür.”

                                                              

                                                              

Editör: TE Bilişim