Odunpazarı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısı 25’inci birleşim 1’inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Odunpazarı Belediye Meclisinde Gündem dışı görüşülen belediyenin kepçesi ile Kaçak Kazı olayı meclise damgasını vurdu. Başkan Kazım Kurt yaşanan olaylarla ilgili kuşkuları olduğunu söyledi.

21 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, maddelerin hepsi oy birliliği ile kabul edilerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, 2017 yılında yapımı tamamlanan Odunpazarı Belediyesi Solucan Gübresi Üretim Tesisi ile ilgili sunum yaptı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Personeli, başta Başkan Kazım Kurt ve meclis üyeleri olmak üzere meclis toplantısına katılanlara solucan gübresi dağıttı.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü ve Solucan Gübresi Üretim Tesisi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Yavuz Onrat’ın gerçekleştirdiği sunumda, Odunpazarı Belediyesi’nin kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçilebilmesi için yüzde yüz organik olan solucan gübresi ürettiği vurgulandı.

Mecliste gündem dışı söz alan MHP grup sözcüsü Mustafa Ünal, basında da yer alan Belediyeye ait kepçe ile kaçak kazı yapılmasına ilişkin soru yöneltti. Ünal bir organizasyon esnasında etkinlik alanının müdürünün darp edildiği iddialarının doğru olup olmadığını da sordu.

Diğer yandan Ak Partili Ahmet Yapıcı’da Belediyeye ait kepçe ile personelin kaçak kazı yapmasından başkan Kazım Kurt’un bilgisinin olup olmadığını sordu. Yapıcı ayrıca Hamamyolu projesinin ne zaman tamamlanacağı konusunda kamuoyunun ve meclis üyelerinin bilgilendirilmesini istedi.

KAÇAK KAZI İLE İLGİLİ KUŞKULARIM VAR

Sorulan soruları yanıtlayan Başkan Kazım Kurt şunları söyledi: “Daha öncede söylemiştim bin 700 kişinin çalıştığı kurumda zaman zaman yanlış olaylar olabilir. Bunu kurumsal bir durumla alakası olmaz. Hiçbir idare kendi bünyesinde organize bir biçimde suç işlenmesini istemez ve desteklemez. Ama zaman zaman bu bünyede çalışan insanlar yanlış işler yapabilirler. Bir iddia var ve bu iddiaya göre soruşturma açılmış ve biz de idari yoldan bir soruşturma açtık ve bekliyoruz. Devamının ne olduğunu ve ne olacak?  Ama bazı şeylerden kuşkularım var. Bende görüştüm bu arkadaşlarla, dolayısı ile savcılık ya da jandarma soruşturması netleşmeden bir şey söyleme şansım yok.

YAPAN CEZASINI ÇEKER

Yani bu bir organize işmidir? Gerçekten iddia edildiği gibi organizasyon hiyerarşik düzende mi yapılmıştır? Bence bunlar henüz meçhul, jandarmanın çalışması sonunda göreceğiz. Orada kim ne yaptıysa cezasını çeker. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Şimdi bizim Odunpazarı ile ilgili iddia önemli bir iddiadır, biz onun üzerine gidiyoruz ve araştırıyoruz. Diğer arkadaşlarımızın da AK Partili arkadaşlarımızın da, Demokrat Parti İl Başkanının söylediği gibi Çalkara’da da kazı yapılmış. Sizde ona bir bakın, oradan da bazı şeyler çıkabilir. Odunpazarı Belediye yetkilileri Çalkara’da da kazı yapmış diye bir şey var. Ona da iyi bakın oradan da kim çıkacak göreceğiz.

BİZE DİYORDUNUZ HAPÇI ÜYENİZ OLMUŞ

Daha öncede bu mecliste tartışılan bir nokta var. Hapçılar bilindiği gibi bizim meclisimizi bastılar. Yaygarayla belediyeye baskın yapıldı. ‘Ne yaptınız? Böyle adamları niçin çalıştırdınız? Niçin partinize aldınız? Gibi sıkıştırdınız. Olaylar öyle bir noktaya geldi ki, bu hapçı arkadaş, partinize üye olmuş. Şimdiye kadar niçin böyle oluyor diye düşünüp duruyordum, kavrayamıyordum. Yavaş yavaş kavramaya başladım. Bu işlerden vazgeçin, bu işlerden sizlere ekmek çıkmaz, siyaset çıkmaz. Bu tür yanlış politikalardan vazgeçin. Burada kim ne suç işlemişse biz cezasını veririz. Vermek zorundayız. Hiç kimse Odunpazarı Belediyesinin kimliğini kullanarak suç işleme özgürlüğü elde edemez. Kim olursa olsun. Öyle bir endişeye kimsenin kapılmaması gerekir. Ama bu işlerin altında da muhtemelen başka tezgahlar çıkacak. İnşallah çıkmaz, ben yanılmış olurum.

HAMAMYOLU PROJESİ SONA YAKLAŞTI

Mustafa beyin sorduğu kriz konusu hakkında bilgim yok ancak araştıracağım. Hamamyolu Projesi ile ilgili de görüşlerimiz aynı. Burada az bir iş kalmıştır. Zamanında yetiştiremedik.  Bu her yerde olabilir. Hedefimiz 29 Ekim’di ama yetişmedi, şimdi müteahhit cezalı çalışıyor. Aynı Stat yapımında olduğu gibi gecikmeler mümkündür. En kısa zamanda bitirilip oradaki insanların sıkıntılarını gidermek bizim de arzumuz.

YAPILAN GÖRÜNSÜN DİYE PERDELERİ KALDIRDIK

Ben birçok şeyin yanlış değil yalan olarak üretildiğini düşünüyorum. Bazı arkadaşlar ısrarla ortaya rakamlar koyduğumuz halde, önceleri 15-20 ağaç kesildi derken bu rakam 100’lerce ağaç kesildi diye söylendi. Şimdi oradaki perdeleri kaldırdık. İş güvenliğine aykırı olarak da yaptık bu işi. Orada can ve mal güvenliği söz konusu iken,  sırf yaptığımız görünsün diye kaldırdık perdeleri her şey çıktı piyasaya. Kesilen ağaç yok sökülenler var. Onlarda yerinde, bir götürüp gösteririz hepinize Hamamyolu’nda koparılan fırtına bir işe yaramaz. 29 Ekime yetiştirilmesi konusunda verilen sözü yerine getiremedik. Bu konuda da gereken özrü diledik”

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 05 Aralık 2017 Salı Günü saat 17.30’da yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim