Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi 6’ncı Seçimli Genel Kurulu, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirildi.


Kadın Meclisi 5. Dönem Başkanı Sühendan Koparal açılış konuşmasında görevde oldukları süre boyunca kentte yaşayan tüm kadınlar arasındaki iletişimin geliştirilmesi ve kadının toplumda söz sahibi olması adına ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’lar ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Konuşmanın ardından Kadın Meclisinin 3 yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler ve hayata geçirdiği projeler, delegelere bir sunumla anlatıldı. Sunumun ardından Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal’a ve Yürütme Kurulu üyelerine emekleri için teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Yoğun bir katılımla geçen Genel Kurul Toplantısı’nın Divan Başkanlığını Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy yaptı. Gündem maddelerine geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Akçasoy, Kadın Meclisi’nde günümüze kadar görev almış tüm başkan ve üyelere teşekkür etti. Elazığ ve çevre illerde yaşanan deprem dolayısıyla üzgün olduklarını belirten Akçasoy, kadın eğitimlerinin önemine vurgu yaparak “Yeni okuduğum bir araştırma sonuçlarına göre her hangi bir bölgede oluşan afetlerde ölüm ve yaralanma sayılarına bakıldığında çocuk ve kadınların sayısının daha fazla olması çarpıcı bir gerçektir. Deprem ülkemizin bir gerçekliğidir, bu nedenle bu konunun sebeplerinin masaya yatırılıp araştırma yapılması gerekir. Kadınlarımızın, çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi elzemdir.”dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda, yeni yürütme kurulu üyeleri oy birliği ile belirlendi. Kadın Meclisi Yürütme Kurulu asil üyeliklerine; Zuhal Edizkan Şen, Deniz Şengezer, Dr. Öğr. Üyesi Nazmiye Özenbaş, Doç.Dr. Elif Gürsoy, Av. Eylem Karacasu, Prof. Dr. Gülcan Güleç, Elif Gürkaynak, Selma Güder, Derya Can, Nejla Kıncal, Meltem Karakaş, Nazife Yenen, Senem Nalbantoğlu, yedek üyeliklere ise Fisun Curaoğlu, Zehra Zeydan, Senem Büyükavcı, Adalet Sezer Özbunar, Ebru Ergut seçildiler.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu yapacağı ilk toplantıda kendi aralarından bir ismi başkan olarak seçecek.

Editör: TE Bilişim