Türkiye Kent Konseyleri Platformu 24. Dönem Mersin Kent Konseyi Başkanı  Yasmina Lokmanoğlu  ve Platformun Genel Sekreterliğini Yürüten Odunpazarı  Kent Konseyi Başkanı  İsmail Kumru,  yürütme kurulu üyeleri  Odunpazarı Kent Konseyi ev sahipliğinde Türkiye Kent Konseyleri yönetmelik taslağını çalışmaları yapmak üzere Eskişehir ‘de bir araya geldi. Çalışmalara Türkiye Kent Konseyleri yürütme kurulu üyelerini oluşturan Bursa Nilüfer Kent Konseyi, İstanbul Maltepe Kent Konseyi, Muğla Milas Kent Konseyi, Yalova Kent Konseyi, Mersin Kent Konseyi, Odunpazarı Kent Konseyi katıldı.

İki gün süren toplantıda  Türkiye Kent Konseyleri  yönetmeliği masaya yatırılarak yönetmelik maddeleri  incelendi ve bir çok madde üzerinde değişiklikler  yapılması adına önerilerde bulunuldu. Çalışmaları daha önce Kent Konseyi başkanlığı yapan Odunpazarı  Belediye  başkanı  Av. Kazım Kurt ‘da  katıldı  bundan sonraki süreç de Kent Konseylerinin işleyişi hakkında  fikir ve düşüncelerini  katılımcılarla  ile paylaşan Av. Kazım Kurt  yapılan  çalışmalara geçmiş dönemdeki bilgi ve birkimlerini aktararak  katkı verdi.

Av .Kazım Kurt ; Kent Konseyleri kentlerin  en önemli yapılarıdı , tüm Sivil Toplum Örgütlerinin toplandığı ortak noktalardır.Kent Konseylerinin  kent ile ilgili her konuda söz söylemeye ve Belediye Meclisine görüş bildirme hakkı vardır ve biz Türkiye ‘de bir ilki gerçekleştirerek Belediye Meclisimizde Kent Konseyi başkanımıza bir koltuk ayırdık bunun bütün illere örnek olmasını istiyoruz .Kent Konseyleri demokrasiye doğrudan katılımın sağlandığı en önemli yapılardır, Kent Konseyleri sivil toplum adına her şeyi yapmalı toplum adına her konuda görüş bildirmeli bunları yaparken ,özgürce konuşmalı ,görüşlerini yerel yönetimlere tüm kamu kurum kuruluşlarına önerdiğinde dikkate alınmalı ve şehirdeki tüm  sivil toplum örgütlerinin çatısı olacak yapılar haline getirilerek sivil bir anlayış ile çalışmalarına devam etmelidir dedi.

Editör: TE Bilişim