Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, kent konseyi çalışmalarına yönelik eleştiride bulunarak “Türkiye’de 2 bin belediye olmasına rağmen sadece 200 belediye Kent Konseyi’ni kurmuştur. Ancak, kurulan kent konseyleri de ait olduğu belediyenin siyasal yapısı içinde seçilmekte ve yönetilmektedir” dedi. 
Sivil toplum örgütlerinin yurt dışında, iktidar ve muhalefetten sonra üçüncü güç sektörü olarak çalıştığını vurgulayan Sümer, Avrupa’da Yeşiller Partisi seçime girmekte ve hükümette görev aldığını söyledi. 
Yurt dışında sivil toplum örgütleri için Demokrasi binaları bulunduğunu ve burada derneklerin barındığını vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, “İhtiyaçları da devlet tarafında karşılanmaktadır. Bu imkanlar Türkiye’de ve Eskişehir’deki derneklere de sağlanmalıdır. Katılımcı demokrasinin temelinde; bilim ve uzmanlaşmaya saygı, sivil toplum örgütlerinin siyasal güç tarafından yönetilmemesi, gönüllü katılımcılık, seçimlerde demokratik olunması, hukuk ve insan haklarına saygı, üretici olmak ilkesi yatmaktadır. Sivil toplum örgütlerine sahip çıkılmalı ve destek verilmelidir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim