Nilüfer Kent Konseyi 20. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Nilüfer Nikahevi Yakut Salon’da gereçekleşen Genel Kurul’da Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26.Dönem Başkanı ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru hazirun tarafından oy birliğiyle Divan Başkanlığına seçildi.   Kumru’yla birlikte divanda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Nilüfer Gençlik Meclisi Eş Başkanı  Pınar Vatansever yer aldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Neslihan Binbaş, İsmail Kumru ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem konuşma gerçekleştirdi. Başkan Kumru yaptığı konuşmada Nilüfer Kent Konseyi’nin köklü bir geleneğe sahip olduğunu, Türkiye’ye örnek olan kent konsylerinden biri olduğunu ve bu başarıda kent konseylerine olumlu bakan ve destekleyen belediye başkanlarının  payının büyük olduğunu belirtti.  Kumru Odunpazarı Kent Konseyi’nin de 2014’te kurulan bir kent konseyi olmasına rağmen, kısa zamanda türkiyede model olacak bir çok projeye imza attığını ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un katılımcı ve destekleyici bakış açısı sebebiyle Nilüfer’le birlikte örnek kent konseyleri arasına girdiğini vurguladı.  Kumru ayrıca Nilüfer’de Mahalle Komiteleri, Odunpazarı’nda Mahalle Meclisleri adıyla uygulanan mahalle yapılanmalarının yerel demokrasi açısından önemine değinerek, bu uygulamanın ülke geneline yayılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Genel Kurul’da yapılan konuşmaların ardından Argüden İletişim Akademisi’nden Dr. İnan İzci’nin ‘’Dayanıklı ve Dayanışmacı Kentler İçin Yeni Nesil Sivil Katılım’’ başlıklı söyleşisine geçildi. Genel Kurul Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekrterei Emre Karagöz’ün okuduğu yönerge değişikliği tekliflerini, Divan Başkanı İsmail Kumru’nun oylamaya sunmasının ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim