Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Torba Yasasına hayır demek için Adalar Migros önünde basın açıklaması düzenledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Neşet Aykanat , “AKP iktidarı, yeni bir torba yasa tasarısı ile kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri kaldırma hazırlığında” ifadelerini kullandı.

 

RANT EKSENLİ POLİTİKALAR SÜRMEKTE

 

Ülkede egemen olan ranta dayalı sermaye birikim politikalarının AKP iktidarının elinde olduğunu dile getiren Aykanat, “Esasen kentsel-kırsal- kültürel-doğal varlıkların el değiştirmesi veya el konulması şeklinde yapılaşma üzerinden, inşaat sektörü ve bağlantılı olarak arazi ve mülkiyet düzenlemelerine dayanmaktadır. Üretimden uzaklaşarak sanayisizleşme, tarım alanlarının talanı, kültürel varlıklar ve doğal kaynakların tasfiyesi ile şekillendirilen yeni liberal dönüşüm, bütün ülkenin kamusal değerlerinin yapılaşmaya açılması gibi rant eksenli totaliter politikalarla sürmektedir” şeklinde konuştu.

 

TMMOB VE ODALARI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

 

Ülkede süre gelen iş cinayetleri ve yolsuzluk üzerine toprak atıldığını belirten Neşet Aykanat, “Bu canların hesabını soran ve rant dağıtımına karşı toplumsal faydanın peşinde koşan TMMOB ve bağlı odaları iktidar tarafından yok edilmek istenmektedir. Önce mali denetim tehdidiyle, sonra miting meydanlarında hedef gösterilerek, ardından yetkilerini kısıtlayıp bu özerk ve demokratik işleyişe sahip kurumlar üzerinde vesayet oluşturmaya çalışan iktidar hala istediğine ulaşamamış ve bundan sonra da ulaşamayacaktır” dedi.

 

AKP hükümetlerinin farklı düşünceleri bastırmaya, eleştirileri göz ardı etmeye çalıştığını söyleyen Aykanat şu şekilde konuştu;

“TMMOB ve bağlı odaları, kent içerisinde halkın yaşadığı sorunlara, doğal alanlardaki tahribatlara karşı mücadele etmekte, kamusal yarar ve değerleri korumak amacıyla yürütülen dava süreçlerinde öncü rol üstlenmektedir. Bilimsel bilgi ışığında görüş ve eleştirilerini kamuoyu ile paylaşarak yerel veya genel iktidarın bilinçli bir şekilde halktan gizlediği gerçekleri halka aktarmaktadır”

 

Editör: TE Bilişim