KESK  Eskişehir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, 34 yıl önce Türkiye haklarının, emekçilerinin ve gençlerin yaşamlarına karabasan gibi çöken 12 Eylül’ün karanlığının dünden bugüne ‘faşizan anlayışla’ birlikte sürdüğünü söyledi. 
12 Eylül darbesini, “ABD’nin ‘bizim çocuklar başardı’, dönemin TİSK Başkanı Halit Narin’in ‘gülme sırası bizde’ sözleriyle özetleyen KESK Eskişehir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Serkan Demir, “O güne kadar emekçilerin yoğun mücadeleler ile kazandıkları haklarının üzerinden geçen bir silindir vazifesi görmüştür. Emekçi halkın kendi kaderine sahip çıkma iradesi büyük bir zorbalıkla kırılırken, 650 bin kişi  gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 517 kişi idam cezasına çarptırılmış,50 kişi acımasızca asılmış, yüz binlerce insan akıl almaz işkencelere, gözaltılara, cezaevlerinde ölüme terk edilmiştir” dedi. 
İşçilerin ve emekçilerin kendi kaderlerini belirleme haklarını ellerinden alan, iradelerini yok sayan 12 Eylül tarafından kapıları açılmış olan 24 Ocak kararlarının hükmü bugün de işçilerin ve emekçilerin yaşamlarını tek başına belirlemekte olduğunu ifade eden Demir şunları söyledi: 
“12 Eylül’ün darağaçlarında, cezaevlerinde ve sokaklarda gerçekleştirdiği katliam ve baskı ağı bugün tüm ülkede özgürlük ve demokrasi alanlarını kuşatmaya devam etmekte, Gezi Direnişi’nde görülen vahşeti eşliğinde, iktidar sopasıyla ülkeyi polis ve gaz cehennemine dönüştürmektedir.
İşçilerin yaşamlarını bile değersiz gören 19.yy’ın kölelik koşulları bu hükümlerden aldığı mirasla bugün yaşamımıza taşınmaktadır. Azgın sömürü ve kar hırsıyla tarihin en büyük işçi katliamlarına imza atan AKP hükümeti, bu katliamlara neden olan güvencesiz ve taşeron çalışmayı yasalarla kalıcı hale getirirken, sadece kamu emekçilerini değil, en temel hak olan kamu hizmetlerinden yararlanan tüm halkın yaşamına doğrudan etki eden kamu alanını da taşeron cehennemine dönüştürmektedir. 
Bugün, halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı, özgürlüklerinin kısıtlandığı, gençlerin gelecek umutlarının yok edildiği, ülkemizin siyasi, ekonomik ve askeri bakımından emperyalizme daha da bağımlı olduğu bu 12 Eylül ile birlikte kurulan yeni sömürü düzeninin bir sonucudur. KESK olarak, 12 Eylül’ün 34 yıldır sürdürülen karanlığında AKP ile şiddetlenen tüm saldırılara karşı eşit, özgür, demokratik, tam bağımsız, barış içinde bir Türkiye mücadelemizi sermaye egemenliğini ve faşizmi lanetlemeye, geriletmeye dönük toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla büyütmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim