Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Flormar firmasında çalışan 132 işçi Petrol -İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldı. KESK Eskişehir Şubesi’ne üye kadınlar, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 150 gündür direnişte olan işçilere destek verdiler.

KESK adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Kadın Sekreteri Sevgi Pervane, “Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 132 Flormar işçisi 14 Mayıs’tan bugüne yılmadan büyük bir onur mücadelesi veriyor. İnsanca çalışma ve  yaşam koşullarına sahip  olmak için anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan işçiler ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller’ nedeniyle  işten çıkarıldılar. İşsizlik ödeneğinde de  yararlanamıyorlar. ‘Kadınların güzelliği için çalıştığını ve insana ve doğaya saygı’ marka mottosu olarak benimseyen Flormar’ın çoğunluk hissesine sahip olan Fransız kozmetik  tekeli Yves Rocher firması işçilerin en temel haklarına saygı göstermediği gibi sendikalaştıkları  için işten çıkarıyor” dedi.

KESK olarak işten çıkarılanların yanında olduklarını ifade eden Pervane, “Ülkenin ağır ekonomik bir krizden geçtiği ve sorumlusu olmadığımız bu krizin bedelinin biz emekçilere ödetilmeye çalışıldığı bugünlerde işçi sınıfının ülkenin her tarafından yükselen seslerine; ülkede haksızlığa uğrayan tüm işçi sınıfı adına umudu yeşerten, yasal haklar için mücadele eden Flormar’ın kadınlarının seslerine KESK’li kadınlar olarak yanındayız diyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim