Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen "Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada" projesi dâhilinde Türkiye’nin çeşitli illerinden Eskişehir’e gelen Kıbrıs gazileri, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’i ziyaret etti.

"Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada" projesine önem verdiklerini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Özen, kabul esnasında şunları söyledi: “Türkiye, bugün olduğu gibi bugüne kadar benzer operasyonlarla gittiği hiçbir yere zulüm, kan, gözyaşı, kötülük götürmemiştir. Tam tersine, ülkemizin ayak bastığı her yerde insanlar barış ve esenlik içinde hayatlarını sürdürmektedir. Sizler de zamanında başarıyla Kıbrıs Barış Harekâtı’nda görev yaptınız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anıyorum.”

Tarihi yaşayanlar ile tarihi okuyanların sinerjisini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalara destek olduklarını bildiren Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Şahin Kılınç da, ülkemizin çeşitli illerinden gelen Kıbrıs Gazilerini Eskişehir’de misafir ettiklerini söyledi.

Projenin amacını açıklayan Başkan Kılınç, “Gençlerimizin yakın tarihimiz hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayıp, proje kapsamında liseli ve üniversiteli öğrencilerimizi Kıbrıs Gazilerimizle bir araya getirmeye çalışıyoruz. Geçmişimizden gelen birlik ve beraberliğimizi gençlere aşılamalıyız. Böylece her zorluğun üstesinden hep birlikte gelebiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim