Akit Gazetesi’nin haberi üzerine görevden alınıp soruşturma açılan öğretmen Cemil Kılıç’a, Eğitim İş Sendikası ve Hacı Bektaşi Veli Vakfı ve Derneği yöneticileri sahip çıkarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi.

Eskişehir Cemevi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, yıllardır muhalif unsurlara kara çalmaya çalıştığı bir gazetenin bu kez Cemil Kılıç’ı hedef aldığını söyledi.

Kılıç’ın Eğitim İş Sendikası  İstanbul 4 No'lu şube yöneticisi olduğunu vurgulayan Yurtman şunları şöyledi:

“ Manşetine taşıyan Akit, utanmadan ‘Din karşıtı din hocası’ başlığı atmıştır. Bu başlık altında özel bir araştırma yapılmış gibi sunulan saçmalıkta ise Cemil hocamızın hali hazırda sosyal medyada herkese açık şekilde yaptığı fikir paylaşımlarından seçkiler sıralanmıştır.

Akit gibi bir iftiranameyi muhatap almak tarzımız olmasa da, koskoca Milli Eğitim Bakanlığı'nın Akit'in skandal manşetinin hemen sonrasında Cemil hocayı görevden uzaklaştırması ve idari soruşturma başlatması, durumun vahametini artırmıştır. Son durum itibariyle, Akit hedef göstermiş, MEB vurmuştur.

MEB,  Cemil Kılıç, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 3 saat boyunca müfettişlerin sorgusuna maruz bırakılmıştır.

Bu sorguda sadece Cemil Kılıç'ın fikir özgürlüğü değil, sendikacılık da masaya yatırılmıştır. Soruşturma, Kılıç'ın bir sendika yöneticisi olarak yaşadığı ülkenin sorunlarına dair açıklama yapma, siyasi tespitlerde bulunma hakkı ilgili yasalarla korunuyor olmasına rağmen, ‘öğretmene yakışmayan davranış’ suçlamasıyla açılmıştır. Sendika yöneticisi olmayıp, kamu çalışanı sıfatı taşıyan ve bu halle AKP'nin partizanlığını yapan, yani siyasi açıklamada bulunanlara ilişkin hiçbir soruşturma başlatmayan MEB, siyasi açıklama yapmanın değil, iktidarı eleştiren siyasi açıklamalar yapmanın yasak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

İlerici kamuoyunun malumudur ki; Cemil Kılıç, dine değil dini yanlış anlatanlara karşıdır. İslam'ın bekasını düşünenler açısından Cemil Kılıç gibi yıllarını bu öğretiye vakfetmiş isimlerin fikirlerini söylemesi değil, İslam üzerinden siyasi güç, dünyevi hazineler kazananlar tehlikelidir. İslamı siyasileştirenler, şov malzemesi yapanlar, mezhep yarışlarıyla hem İslam'ı hem de toplumu kutuplaştıranlar tehlikelidir.

İnsanların fikir özgürlüklerine, itiraz etme haklarına, sorgulama yetilerine düşman olan Akit ve onun zihniyetindekiler bilmelidir ki, bu  söylemler, bu hedef gösterme, aklın gücünü bastıramaz, fikir insanlarını susturamaz.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Üyemiz olmasa dahi hiçbir eğitimciyi karanlık yobazların pençelerine bırakmayacağımız gibi, yoldaşımız Cemil Kılıç'ın da sonuna kadar yanındayız.”

Hacı Bektaşi Veli Vakıf ve Dernek yöneticileri de yaptıkları konuşmada gazeteye tepki göstererek, MEB’nın tavrını da eleştirdiler.

Editör: TE Bilişim