HABER : KADİR ÇETİN 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engellilere birleşin çağrısı yaparak "Kendi aranızda çok bölündünüz. Çok sayıda dernek, çok sayıda konfederasyon var. Sesiniz ortak çıkmıyor. Dağıldığınız için sesiniz gür çıkmıyor. Önce birleşin. Birleşin ve güçlenin. Sesiniz daha gür çıkar" dedi.
Eskişehir’de katıldığı “Engel Tanımayanlar Buluşuyor” etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, engellilerin sorunlarına değinip çeşitli önerilerde bulundu. “Eğer insanı mutlu edeceksek, insan için çalışmalıyız. İnsanı mutlu edeceksek onun sorunlarını gidermeliyiz. Zaten siyasetin temel amacı da o" diyen Kalıçdaroğlu, "Mutlu bir aile, mutlu bir toplum, mutlu bireyler meydana getirmek, onların sorunlarına çözüm üretmek siyasetin amacıdır. Kuşkusuz böyle baktığımız zaman bir kentte yaşayanların, o kentte rahatlıkla gezmeleri, koşmaları, eğlenmeleri, kültürel etkinliklere katılmaları bütün bunları sağlanması gerekiyor. Engelli yurttaşlarımız için zorluklar var. Bunu biliyoruz. Bir yasa çıkarıldı 2005 yılında. 2012’ye kadar bütün kentler Eskişehir gibi olacaktı. Ama maalesef sürenin dolmasına 3 gün kala süreyi önce 2015’e sonra 2018’e uzattılar. Belediye başkanlarımızın büyük bir kısmı bunu gerçekleştiremedi. Demek ki siyasette karar almak yetmiyor. Kararın arkasında durmak ve o kararın da ne kadar uygulandığını da izlemek gerekiyor" dedi.
Engelli yurttaşların çok sorunları olduğunu anlatan ve öncelikle onlardan bir isteği olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendi aranızda çok bölündünüz. Çok sayıda dernek, çok sayıda konfederasyon var. Sesiniz ortak çıkmıyor. Dağıldığınız için sesiniz gür çıkmıyor. Önce birleşin. Birleşin ve güçlenin. Sesiniz daha gür çıkar. Elbette ki her yurttaşın ilgi duyduğu gibi engelli yurttaşlarımız da siyasete girmek isterler. Siyasette yer almak isterler. Onlar da toplumun yönetiminde söz ve karar sahibi olmak istiyorlar. Onun için öncelikle birleşmek gerekiyor. Kenti kent yapan, kentte yaşayanların mutlu olması demektir. Kenti kent yapan, kentte yaşanların kentte özgürce dolaşmaları demektir. Onun alt yapısını oluşturmakta kentin belediye başkanına düşer. Eskişehir bu açıdan bütün Türkiye’ye örnek bir kenttir. Pek çok alanda olduğu gibi. Sayın Büyükerşen sadece belediye başkanı olduğu için bunları yapmıyor. Yüreğinde insan sevgisi olduğu için daha hocalığından başlayarak mutlu insanları bir kente, aileye kazandırmak için özel çaba harcıyor" diye konuştu
Konuşmasında, engellilerin sorunlarını çözmede kuşkusuz siyasetçilere düşen sorumluluklar olduğunu, engelli yurttaşları sorunlarını gidermenin görevleri olduğunu anlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;
"Ben bütün engelli yurttaşlarıma şu çağrıyı yapmak isterim. Birleşiniz, taleplerinizi daha gür dile getiriniz. Zaman zaman medyaya yardım talepleri de yansır. “Bize yarım edin” diye. Ama benim birebir görüştüğüm bütün engelliler, biz yardım değil, biz iş istiyoruz diyorlar. Çalışmak istiyorlar. Üretmek istiyorlar. Alın teri dökmek istiyorlar. Yasalarla getirilen ayrıcalıklardan yararlanmak istiyorlar. Benim de işim olsun diyor. Ben de gidip çalışayım. Ben de öğreteyim. Emek harcayım ve karşılığını alayım. Bunu istiyorlar. Bu sağlanabilir mi? Elbette sağlanabilir. Yasalarda hükümler var. Özel sektör için de, kamu sektörü için de yükümlülükler var. Ama maalesef az önce örneğini verdiğim kentler engelliler için engel olmasın diye yasa çıktı. Gereği yapılmadı. Süre 2018’e uzatıldı. Engellilerin çalışmasıyla ilgili kamuda ve özel sektörde binler boş kadro var. Ama binlerce engelli iş bekliyor. O açıdan engelli kardeşlerime sesleniyorum. Birleşin, güçlü olun. Söz veriyorum. Parlamentoda sizin sesiniz olduk, olmaya da devam edeceğiz."
Editör: TE Bilişim