KESK, DİSK, TMMOB, Eskişehir Tabip Odası 1 Mayıs Tertip komitesi adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, Türk-İş Başkanı Nejat Kılıç’ın, “İstiklal Marşı ve Türk bayrağı” ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Mutlu, “1 Mayıs kutlamaları ne yazık ki bu yıl da ayrıştırılmaya çalışılmıştır. Her yıl olduğu gibi mazeretler üretenler, görevlerini yapmayanlar günü kurtarmaya çalışmışlardır. İşçileri alanlardan uzaklaştırmak isteyen Türk- İş il temsilcisi görevini başarıyla yerine getirmiştir” diye konuştu.
Konuyla ilgili, “Bu ülkede her sıkışanın yaptığı gibi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşı ve bayrağımızın arkasına sığınarak istismar etmektedir” diyen Mutlu, Kılıç için “Siyasetçi ağzı ile konuşmaktadır” yorumunda bulundu.
İSTİFA ETMELİDİR
Kılıç’ı istifaya davet eden Mutlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İstanbul ve Ankara’da da İstiklal Marşı’nın okunmadığını söyleyen Mutlu, “Bu illerde de kutlamaları Türk İş yürütmektedir. O zaman ihanet içerisindedir. İlimizdeki Türk İş memurları istifa etmelidir. Görevini yapmayan, mücadele etmeyen, koltuklarda dolgun maaşlara oturan, teslim olmuş, binlerce üyesini kaybetmiş, işten atılan üyesine sahip çıkamayan, hiçbir örgütlenme çalışması yapmayan, iktidar değiştikçe yanında saf tutmaya çalışan sendikal anlayış ölmüştür. Halkımızdan tek istediğimiz, sermaye ve işbirlikçilerine teslim olmuş siyasi parti, sendika, dernek, oda ve benzeri yapılara itibar etmemeleri ve desteklerini çekmeleridir."
 
Editör: TE Bilişim