Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen içki satışıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar ardından tartışma giderek büyüyor. Konu hakkında konuşan ve Birsen'e destek veren  Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, “Eskisehir'deki tekel bayi esnafımız saat 22:00 uygulamasıyla birlikte kepenk kapatma noktasına gelmiştir.

Şehrimizde 1000'e yakın tekel bayi esnafımız bulunmaktadır. Aileleri ve çalışanlarıyla birlikte yaklaşık olarak 20000 Eskişehirlinin evine ekmek götürdüğü bir meslek grubudur.

Son günlerde taraflı ve konuya vakıf olmayan kisiler tarafından bu vefakar ve cefakâr meslek grubuna dahil esnafımız üzerine oyunlar oynanmaktadır.

Bu meslek gurubundaki esnafımız neler mi yaşıyor hep beraber bakalım, inceleyelim.

1-)Çok ciddi para cezalarına maruz kalıyorlar,bu cezaları ödemek için onlarca esnafımız bankalardan kredi çekiyor.

2-)Saat 22:00''den sonra alkol satışı yapmıyor diye onlarca esnafımız darp edilip hastanelik edilmiştir.

3-)Saat 22:00''den sonra alkol satışı yapmıyor diye onlarca esnafımız asılsız ihbarlarla karşı karşıya kalıyor.

4-)Saat 22:00''den sonra tekel bayilerinde satışı yasak olan ürünlerin şehrin dört bir yanında satılması ise haksız rekabetin önünü açmaktadır.

Eskişehir Odalar Birliği Başkanımız Sayın Ekrem Birsen'in Bakkal ve Bayiler Odası'na kayıtlı olan tekel bayisi esnafı için yapmış olduğu çalışmaları saptırarak, doğru olmayan mesnetsiz açıklamalar yapanlari esnafimizin yüce  vicdanında kuracağı mahkemede cezalandıracağından şüphemiz yoktur. Değerli birlik başkanımız yapmış olduğu çalışmalarla Eskişehir Esnafının birlik ve beraberlik içinde olabilmesi için gecesini gündüzüne katmaktadır. Her zaman vurguladığı aile olabilmek olgusu bu durumu net şekilde açıklamaktadır.

Kimse esnafımız üzerinden rant sağlamaya kalkmasın, heleki bu konuyu siyasi malzeme olarak kullanıp bölünmez bütünlüğümüzü ve büyük ailemizi küçük hesaplarına alet etmesin.

Esnafımızın işi, aşı, ekmeği, her türlü siyasi düşünceden üstündür ve önemlidir.

Bizlerin dükkan kiralarını, ev kiralarını, çocuklarımızın okul masraflarını,geleceklerini düşünmeden hareket eden ve bizim esnaf grubumuz üzerinden rant elde etmeye çalışanlara da müsaade etmeyeceğimizi bildirir ve sonuna kadar esnafımızla birlikte olacağımızı tekrardan hatırlatmak isterim.

Sırça köşklerde oturup, elinize aldığınız nalıncı keseriyle herşeyi kendinize yontup adaletten bahsetmeyin.

Eskişehir'deki her esnafımız bizim için birbirinden değerli ve önemlidir. Kimsenin esnafımızı karşı karşıya getirmesine izin vermeyiz.

Aile olabilmenin önemini anladığınızda mesele zaten çözülecektir.”

 

Editör: TE Bilişim