Gerçekleştirdikleri ziyarette Başkan Kurt'a oda çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer, yapılacak çalışmalar hakkında Başkan Kurt'la fikir alışverişinde bulundular.

            Odunpazarı Belediyesi'nin son dönemde özellikle kırsal kalkınma konusunda gerçekleştirdiği çalışmaları büyük bir beğeni ile takip ettiklerini belirten yetkililer, belediye bünyesinde yeni kurulan Kırsal Kalkınma Müdürlüğü için Başkan Kurt'u kutladıklarını ifade ettiler.

            Eskişehir Ziraat Odası yetkililerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Kötü Tarım Politikaları Uygulanıyor

            Köylerimizdeki en önemli sorun kötü bir tarım politikası uygulanması. Köylü üretememekten, ürettiğini satamamaktan şikâyetçi. Bu nedenle köylerimizin çok küçüldüğünü düşünüyoruz.

Köyde Yaşam Bitmiş Durumda

            Daha önceden belediyemize katılan köylerle birlikte 50'den fazla köyümüz var. Bu köylerinin tamamının nüfusu 10 bin. Dolayısıyla bu köylerde yaşam bitmiş durumda. İnsanlar şehirde oturuyor, gidip köye tarlasını işliyor ve şehre geliyor. Köylerde hayvancılık yok, tarım sadece hububata dayalı. Çeşit yok. Eğer biz burada bunları geliştirebilirsek köylüyü orada tutabiliriz.

Kırsal Kalkınma Müdürlüğü Kuruldu

            "Tarımsal işlerle ilgili bir müdürlük kurduk. Artık Odunpazarı Belediyesinde kırsal kesimin sorunlarıyla ilgilenen bir ekip var" dedi. 

Editör: TE Bilişim