Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Şehir Hastanesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Günümüzde son günlerde samimiyetsiz işlere imza atılmaktadır” diyen Köksal, “Şehir Hastanesi çalışan sıkıntısı yaşarken ilimizdeki çalışan memnuniyet oranı yerlerde iken İl Sağlık Müdürlüğü ana binası asli görev yapacak kişi önceliği memur veri hazırlama tıbbı sekreter azami sayıda da hemşireler olması gerekmektedir” diye konuştu.

Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğünde kadrolu çalışır iken istem dışı/resen birçok hemşire ve sağlık memurunu resen Hastanelere atanmış iken, Şehir Hastanesi nöbet tutacak sağlık çalışanı bulamazken İl Sağlık Müdürlüğünde mali işlerde döner sermaye yapacak satın alma yapacak memur/mutemet varken yıllardır bu işi sağlık personeline benim adamım sistemi kuranlar onlarca sağlık personelinin vebaline girerek hukuksuz atama yapmıştır.

İl müdürlüğü acilen bu atamaları şahsi kişisel çıkarlara hizmet eden ve atama nakil yönetmeliğine aykırı hukuksuz atamayı acilen iptal emelidir. Talep kimden gelirse gelsin Cumhurbaşkanımızın hayali olan 2 milyar lira yatırım yapılan kurumda personel sıkıntısı varken talep siyasi ve idari haksız hukuksuz yapılan atamalar acilen durdurulmalı ve hak gaspından vazgeçilmelidir. Önceliğimiz masa başında çalışan sağlıkçı sayısına artış yaparken kişilere hizmeti bırakın ve şehrin tekrar personel planlamasını yapın. İl bazında yüzde 85 satın almaları hastaneler yapmakta iken İl müdürlüğünde satın alma ve mali işlerde onlarca kişi boşa onlarca sağlık memuru sahadan uzak tutulmakta üzerine kadroları İl Müdürlüğüne alınmaktadır. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum tüm sağlık çalışanlarına anket yapın, durumun içler acısı olduğunu göreceksiniz. Bu Konuda Sayın Valimizi göreve davet ediyoruz. Önceden il ambulans servisinde 10 kişi ile yönetilirken şimdi paraya ihtiyacı olan borcu olan, riskli birimde çalışmak isteyen herkes bu kuruma gelmeye başladı. Kurumun saygınlığını bitirenlere selam olsun. İlimizde yapılan bütün geçici görevler ve son dönem il içi atamaların tamamı denetlensin. Bize üye olan olmayan sağlık çalışanlarını sonuna kadar hakkını koruyacağız.”

Editör: TE Bilişim