Eskişehir Barosu ve Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi işbirliği ile 25 Mart Pazartesi günü Eskişehir Barosu Hizmet Binası Konferans Salonu’nda Kişisel Verilerin Korunması ve Uygulamaları konulu sempozyum düzenlenecek.

Etkinlik TBD Eskişehir Şube Başkanı Av. Dr. Barış Günaydın ve Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz’ün konuşmaları ile başlayacak. İstanbul Barosu’ndan avukatların, akademisyenlerin ve Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’ndan yetkililerin ve konu uzmanlarının katılacağı etkinlikte “Kişisel Veri” kavramı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde ele alınacak. Hukukçuları, bilişimcileri ve bu alandaki herkesi ilgilendiren konudaki etkinliğin 25 Mart Pazartesi saat 10:30’da başlayacak olan ilk oturumunu Eskişehir Barosu Saymanı Av. Çağrı Yücel yönetecek ve bu oturumda Kişisel Verilerin Korunması ve Temel Kavramlar ve Mevzuat konusunda İstanbul Barosu avukatlarından Av. Hasan Seçuk Turan, “Algoritmalar Dünyasında Kişisel Veriler” başlıklı konuşması ile Av. Gökhan Ahi yer alacak.

SEMPOZYUMA DAVET

Sempozyumun ikinci oturumu saat 13:30’da başlayacak, Av. Dr. Barış Günaydın tarafından yönetilecek oturumda Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Veri Yönetimi Daire Başkanı Mustafa Erbilli ve İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Volkan Dülger katılacak. Bu oturumda Kişisel Verilerin Korunması ve Geleceği başlığı masaya yatırılacak. Son oturum ise saat 15:30’da Eskişehir Barosu Genel Sekreteri Av. İzzet Aslan’ın oturum başkanlığında gerçekleşecek. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir ve Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mete Tevetoğlu’nun konuşmacı olacağı oturumda “Kişisel Verilerin Diğer Alanlarla İlişkisi” tartışılacak. Az bilinen ancak içeriği çok önemli olan bu konuda Eskişehir Barosu işbirliği ile düzenlenen bu sempozyumun önemli olduğunun ve fayda sağlayacağının altını çizen Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Av. Dr. Barış Günaydın etkinliğe tüm ilgilileri davet etti.

Editör: TE Bilişim