Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. 56 saat sürecek ve Pazartesi sabah saat 05.00’de bitecek olan kısıtlama ile ilgili merak edilen 5 sorunun yanıtı verildi.

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla başladı. Hafta sonunu kapsayan kısıtlama Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek. Kısıtlama ile ilgili merak edilenler ve cevapları ise şöyle:

NERELER AÇIK OLACAK?

Zorunlu ihtiyaçların karşılanması için yürüme mesafesindeki, fırın ve unlu mamul satış yerleri de hafta sonu açık olacak. Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere 10.00-17.00 arasında gidilebilecek. Sadece engelli vatandaşlar alışveriş için araç kullanabilecek. Kısmi izinden, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakiler yararlanamayacak.

SİPARİŞİ VERİLEBİLECEK Mİ?

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri, saat 10.00-20.00 arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.

TEK YAŞAYAN 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI NASIL KARŞILACAK?

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları, planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek birimleri aracılığıyla karşılanacak.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YAPILABİLECEK Mİ?

Hafta sonu şehirlerarası ulaşımda da kısıtlamaya gidildi. Şehirlerarası seyahatler sadece toplu ulaşım araçlarıyla yapılabilecek. Yolculara bilet ve rezervasyon kodu sorulacak. Özel araçlarıyla yola çıkanlardan seyahat izni istenecek.

KISITLAMADAN MUAF OLANLAR VAR MI?

Hastaneden taburcu olanlar ya da randevusu bulunanlar, birinci derecede yakınının cenazesine katılacaklar, şehre son 5 gün içinde gelmiş ya da kalacak yeri olmayanlar, ÖSYM ya da diğer merkezi sınavlara katılacaklar, terhis olan askerler ve cezaevinden çıkanlar ile özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar seyahat kısıtlamasından muaf tutulacak. Ayrıca, kısıtlamadan, üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile sağlık, tarım ve orman faaliyetleri muaf tutuldu.

(İHA)

Editör: TE Bilişim