Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi Destek Eğitimi Programı öğrencileri seçtikleri kitapları afişleri tasarlayıp, maket ve modellerle hayal dünyalarını somutlaştırdılar.

Öğrenciler; kendi ilgilerine göre seçtikleri kitaplar doğrultusunda okuma afişleri tasarlayıp, olayların geçtiği bir mekânı ve karakteri betimleyerek maket ve modellerle hayal dünyalarını somutlaştırarak, kitaplarındaki karakterlere bürünüp sergiye ziyarete gelen akranlarına ilgi çekici sunumlarını yaptılar.

Okuma fuarı projesiyle hem kendilerine hem de akranlarına okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğunu analiz etme, okuduklarını hayal gücüyle birleştirerek farklı mekan tasarımları oluşturmak, okumalarını kendi zihinlerinde yeniden şekillendirerek paylaşmak, afiş ve model tasarımlarıyla el becerilerini geliştirme amaçlandı.

Gerçekleşen Kitap Okuma Fuarına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sertsöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayben Çimen ile Servet Demirci, öğrenciler ve veliler katıldı. Fuarı gezen ve öğrencilerden bilgi alan katılımcılar daha sonra öğretmenler ile bir araya geldi.

Merkez Türkçe Öğretmeni Ziya Yaman ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emrullah Kızılkaya sorumluluğunda yürütülen projenin, sonraki yıllarda Merkez Müdürü Dr. Fatma Nur Çoban öncülüğünde geleneksel hâle getirilmesi planlandı.

                                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim