DİĞER FOTOĞRAFLAR GELECEK
 Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gergin başladı. Büyükşehir belediyesi Eylül ayı birinci  toplantısına Kızılyer bölgesi (Sümer ve Vişnelik Mahallesi arasında kalan alan) imar sorunu damgasını vurdu. 
Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gelen onlarca mülk sahibi Büyükerşen'e tepki gösterdi. 
Oturum başlamadan önce söz alan Kızılyer bölgesi arazi sahipleri sözcüsü  Yıldıran Kılıç 31 Ağustos 2012 tarihinden bu yana kullanılan tarım arazilerinin kullanım izninin alındığını planının hazır olduğunu ancak Büyükşehir belediyesinin planları bir türlü gündeme almadığını kaydetti.

İmar değişikliğinin 24 aydır yapılmadığını kaydeden vatandaşlar konunun biran önce meclise taşınmasını istedi. Tepki göstererek söz alan Yıldıran Kılıç  isimli vatandaş, "Devletin yasalar çerçevesinde koymuş olduğu hak 24 aydır gasp ediliyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Vatandaş çaresizlikten yerlerini satıyor. Bu yerlerin mülk sahipleri biziz. Bugün bu konuyu görüşün. Bu konuyla ilgili kimin yetkileri varsa bu konuyu biran önce neticeye bağlayın. Artık yeter"diyerek çıkıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise şöyle cevap verdi: "Haklısınız bu konuşmayı yapan arkadaşınız biliyor. Finansman kaynağı aradık. İller Bankasını getirdik. İller Bankası ile anlaşamadınız. Araya seçim girdi. Komisyonlar değişti. Üzerinde çalışma yapmaları gerekiyor.  Arkadaşlar önümüzdeki günlerde bu konuların üzerine eğilirler diye düşünüyorum. 14 ilçe ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin yükü artmıştır. Bu yüzden uzadı"

Bu konuşmadan sonra kalabalık arasından tepki sesleri yükseldi.  
BÜYÜKERŞEN'İ KIZDIRDILAR
Bu duruma kızan Büyükerşen, "Böyle bağırarak bir yere gelinemeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Daha öncede böyle bağırıp çağırarak gelenler, olacak işleri de olmaz hale getirmişlerdir. Bir kere bu yoldan vaz geçmenizi tavsiye ederim. 
Büyükşehir yasası ile bütün sistemler değişti. Ortalık karma karışık oldu. Yeni baştan oturtmaya çalışıyoruz." 
22 YILLIK BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU  

Tekrar söz alan Yıldıran Kılıç; "22 yıllık bir mağduriyet söz konusu. Bu süre uzadıkça mülk sahipleri yerlerini satmak zorunda kalıyor. Buralar ata, dede yerleri. Biz kimseye hakaret etmeye gelmedik. Orada oturan insanlar bizim oylarımızla oraya geldiler. Rica etmeye geldik."
MECLİSE GELİNEREK BASKIN GİBİ YAPILAMAZ
Bu konuşmanın üzerine tekrar konuşan Büyükerşen, "Meclise gelinerek baskın gibi yapılamaz. Farklı yolları vardır. Böyle hak talep edilmez. Herşeyin bir usulü vardır. Boyacı gibi karar çıkmaz. 

Yapsatçılar musallat olursa adil bir dağılım yapılamaz. Rantı adil olarak paylaşamazsınız. 1/5000'lik planda çalışma yapıldı. Bu yıl içinde sıra gelmesini umut ediyorum."
Büyükerşen'in konuşmasından sonra meclise gelen mülk sahipleri meclisten alkışlayarak ayrıldı. 

Editör: TE Bilişim