Türk Kızılay Eskişehir Şubesi korona virüsü nedeniyle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Şube Başkanı Egemen Temizsoy bugüne kadar yaptıkları yardımları ve bundan sonra planlananları açıkladı.
 Açıklamasına bugüne kadar yapılan yardımlarla başlayan Temizsoy şöyle devam etti;
  " KYK Gündüzalp öğrenci yurdunda 14 gün süre ile karantinada bulunan 254 vatandaşımızın 3 öğün yemek ve kantin ihtiyaçları tarafımızdan karşılanarak, misafirlerimiz yolcu edildi.
  65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza 16.03.2020-22.03.2020 tarihleri arasında şubemiz whatsapp hattından yardım edildi. 22.03.2020 tarihinde bu vatandaşlarımıza sokağa çıkma sınırlandırılması gelmesi ile vefa sosyal destek grupları bünyesinde kişilerin taleplerini evlerine iletmeye devam ediyoruz.
  Bugüne dek Covid19 sebebiyle geçim sıkıntısı çeken, ihtiyaç sahibi olan, kimsesi olmayan 235 ailemize kuru erzak paketimizi ulaştırdık. Ayrıca 535 ailemize 1070 adet konserve et yardımımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz.
  Muhtarlarımızın bizlerden mahallerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım talep etmesi sebebiyle, Eskişehir Merkez ilçelerinin her mahallesinde belirlenen 15 ailemize konserve et ve ekmek yardımımızı bugün itibariyle ulaştırmaya başladık.
  Ramazan başlayana kadar 125 ailemize zekat yardımında bulunacağız. Bu yardımımızın başvurularını www.eskisehirkizilayseninle.com adresimiz üzerinden zekat yardım talep et kısmından alacağız.Başvuru yapmak isteyen hiçbir vatandaşımızın şubemize gelmesine, evinden çıkmasına gerek yoktur. Gelen talepleri değerlendirirken önceliğimiz ; gündelik işlerde çalışan, seyyar satıcılar, geri dönüşüm emekçileri, sigortasız vasıfsız işçiler ve geliri kesilmiş vatandaşlarımız olacak.
  Sizlerde çevrenizde bu vatandaşlarımıza başvuru adresimizi iletip, iyilik yolunda bize yardımcı olabilirsiniz.
  Kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Gönüllülerimize, personellerimize ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Adımız milletimizin, hilalimiz bayrağımızın emanetidir. Bu Hilal bugünler için var! "
İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim