18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103. Yıldönümünde Kızılay Eskişehir Şube Kadın Kolları,  “18 Mart Çanakkale ‘ de Hilal’i Ahmer” etkinliği, Adalar Migros önünde gerçekleştirildi. Eskişehir Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ‘in katılımıyla başlayan etkinlik, Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ‘nın katılımıyla devam etti.

Etkinlik içinde o dönem ve ruhu yaşatmak amacıyla giyilen hemşire, asker kıyafetli gönüllüler ve oluşturulan ‘Çanakkale Zaferi Resim Sergisi’ halk tarafından büyük ilgi gördü. Askerlerin savaş sırasında çoğu zaman tek yiyeceği olan "hoşaf ve ekmek" ikramı geç saatlere kadar devam etti. Kızılay’ın En minik gönüllüsü tarafından okunan Çanakkale şiiri ve İstiklal Marşı duygu dolu anlar yaşattı.

Şube Başkanımız Yüksel Girgin yaptığı açıklamada “Muazzam bir azmin, inancın ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferimizin 103. yılında bütünleşerek bu eşsiz zaferi tek yürek olarak anıyoruz. Etkinliğimizi de o gün vatanı için mücadele eden askerlerimizin yaşadığı zorlukları anlamaya çalışmak ve yapılan fedakârlıkları tekrar hatırlatmak amacıyla düzenledik. Tarihe sahip çıkmadan geleceğe sahip çıkamayız. Etkinliğimize gelerek hislerini paylaşan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim