KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yönetici ve üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Eskişehir’e gelen KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ile birlikte Başkan Ataç’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Ertan Şahin, ziyaret sırasındaki konuşmasında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden geldik. Dernek olarak her yıl kardeşlerimizin davetlisi olarak bir şehrimize gidiyoruz. Bu sene de kısmet oldu Eskişehir’e geldik. Kardeş dernek başkanımız Hacı Şahin’in daveti üzerine geldik. Sizlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Cumhurbaşkanından ve tüm şehit ailelerinden selam getirdik. Bizler ana vatanımız Türkiye ile et ve tırnak gibiyiz. Buraya üç malul gazi, iki şehit eşi ve şehit çocukları olarak geldik. Bize yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederiz. Rahmetli Bülent Ecevit’i Kıbrıs halkı çok seviyor. Eğer Anavatanımız Türkiye, 1974’te Kıbrıs’a gelmemiş olmasaydı, biz buralara gelemeyecektik. Biz 1974’te özgür olduk. ” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Kıbrıs’ı hep 63’teki olayları, rahmetli Ecevit’in Kıbrıs çıkarmasını iyi takip etmişimdir. Kıbrıs’ın her zaman Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenlere Kıbrıs’ın Türkiye’nin yanında kalması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanıyorum. Rahmetli Ecevit’in bu davranışları bize her zaman örnek olmuştur. Kıbrıs’ın Türk Bayrağı altında olmasını her zaman istemişimdir. Çanakkale destanını anmak için Eskişehir’e geldiniz. Biz, Eskişehir’den Çanakkale’ye 120 bin kişi götürdük. Oradaki destanı görsünler, Atatürk o destanı nasıl kazanmış, bunları görmeleri adına götürdük. O açıdan duygularımız örtüşüyor” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ertan Ersan, Başkan Ataç’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı hediye etti.

Başkan Ataç, “Bu bayrağı ömrümün sonuna kadar en özel yerde saklayacağım” dedi.
Editör: TE Bilişim