Odunpazarı Belediye’si Ekim ayı meclis toplantısında Kobani’de yaşanan olaylar ve 2015 yılı performans programı tartışıldı.


Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları sürüyor. Toplantının ikinci oturumu Kazım Kurt başkanlığında yapıldı. AKP ve CHP’li Meclis Üyeleri Kobani olayları için halkı birlik ve beraberliğe davet ederlerken, 2015 yılı performans programının görüşülmesi sırasında ise tartışmalar yaşandı.


“BİR AN ÖNCE GEREKEN YAPILMALIDIR”


Gündem dışı söz alan Başkan Kurt,  Kobani’de yaşanan olaylar nedeniyle pek çok ile getirilen sokağa çıkma yasağını hatırlattı.  Bunların yanlış dış politikadan kaynaklandığını belirten Kurt,  “ Bir an önce gerekenler yapılmalıdır.  Eğer Türkiye komşusundaki akrabalarının öldürülmesine seyirci kalacaksa bu tezkereyi niçin geçirdiğimizi de merak ettiğimizi söylemek istiyorum. Kobani’deki cinayetlerin bir an önce durdurulması için Türkiye’nin ciddi adımlar atması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


 AKP’li Mustafa Özkan ise, ülkenin üç gündür terör belasıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. PKK gibi terör örgütleri ülkeyi karıştırmak yerine gitsin IŞİD’le mücadele etsin diyen Özkan, “  Türkiye kimsenin jandarması olmak zorunda değil.  Gezide yapılamayanlar burada yapılmaya çalışılıyor. Türkiye birlik içinde olmalıdır. Teröründe her türlüsünü lanetliyoruz”  şeklinde konuştu.


CHP’li Mahmut Süzen’de herkesi sağduyuya, sükûnete ve kardeşliğe davet etti.


 PERFORMANS PROGRAMI


Odunpazarı Belediyesi’nin 2015 yılı performans programının görüşülmesi sırasında ise AKP ve CHP’li üyeler arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Programa karşı oy verdiklerini söyleyen AKP’liler gerekçelerini okudu. AKP’li Faruk Işık, “  Hazırlanan program ölçülenebilir ve değerlendirebilir değildir. Bazı hedefler arasında tutarlılık yoktur.  Hedefler için sağlık değerlendirmeler yoktur” dedi.

 

CHP’li İbrahim Arslan ise performans programında durum analizi yapıldığına dikkat çekti.  Neredeyiz sorusunun da yanıtının bulunduğunu ifade eden Arslan, “  Afakî bütçeler hazırlanmamış gerçekçi bir anlayışla hareket edilmiştir. Katılımcı anlayışla yapılmıştır. Hedefler amaçlarına uygundur. İddialı ve sonuca odaklı hazırlanmıştır” diye konuştu.


AKP’li Âdem Kara’da mevzuata aykırı hükümlerin hazırlandığını belirtti. Kara, “  43 mahalleye yapılacak projeler performansa adeta monte edilmiştir.  Burada da sağlıklı davranılmamıştır. Program da çok fazla tutarsızlık vardır” şeklinde konuştu.

 

Son sözü söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hesap verilebilirlik konusunda asla taviz vermediklerini kaydetti. Kurt, şunları söyledi: “  Hesabımızı her yerde veririz. Tutarsızlık dedikleri bizim şeffaflığa verdiğimiz önemi gösteriyor.”


 Program oy çokluğuyla kabul edildi.   Diğer meclis toplantısının ise 13 Ekim Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim