İSMAİL ÖZER

KÜTAHYA (İHA) - Soma maden ocağındaki faciada hayatlarını kaybeden işçiler, Tavşanlı’ya bağlı Avcılar, Ayvalı, Aydınlar, Kışla, Kırıkkavak, Çaldibi, Elmaağacı, Eşen ve Kızılçukur, köylerinde toprağa verildi.

Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Vural Kavuncu, Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, İl Genel Meclisi üyeleri, daire ve kurum amirleri değişik köylere giderek cenaze törenlerine iştirak etti, ailelerin ve köy sakinlerinin acısını paylaştı.

 

AYDINLAR KÖYÜ…

Ölen işçilerden Süleyman Akçan (40), Yüksel Akçan (35) ve eniştesi, Davut Ağız'ın cenazeleri Soma'dan AvcılarKöyü'ne getirilerek burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

Baba Mustafa Akçan, kemoterapi tedavisi gördüğünü söyleyerek, “Oğullarım sayesinde ayakta kalıyordum” dedi.

Aynı köyden Halil İbrahim Adak ise kömür ocağı kazasında sağ kurtuldu. Adak, ocakta ölmeyi beklerken, ekiplerin gelerek kendilerini çıkardığını söyledi.

 

KARGILI KÖYÜ…

Turgutlu Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı ile Soma ilçesinden saat 17.30’da Kargılı Köyü’ne getirilen Engin Yıldırım’ın (40) cenazesi İlçe Müftüsü Mecit Amil ve din görevlileri tarafından yıkandıktan sonra ailesine son bir kez gösterildi. Bu esnada Engin Yıldırım’ın eşi Cennet Yıldırım, fenalaşarak baygınlık geçirdi. 70 yaşındaki baba Ramazan Yıldırım ise, “Artık emekli olmuştun. Sana çalışma demiştim ama yine o madene girdin” diyerek feryat etti. Engin Yıldırım’ın cenazesi ailesine gösterildikten sonra baba ocağına getirilerek, İlçe Müftüsü Mecit Amil tarafından helallik istendi. Daha sonra omuzlarda taşınarak Kargılı Köyü çıkışındaki musalla taşına konulan Yıldırım’ın cenaze namazını İlçe Vaizi Ünal Damar kıldırdı. Yıldırım’ın cenazesi Köy Mezarlığına götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.

 

AYVALI KÖYÜ…

Ayvalı Köyü’nden hayatını kaybeden Ali Yanar (46) ve Recep Türk’ün (34) cenaze törenlerine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de iştirak etti.

Vali Şerif Yılmaz burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde yas ilan edildiğini anımsatarak, “Acıların paylaşılmasıyla beraber bir nebze olsun belki birbirimin dertlerini, yüklerini hafifletebiliriz. Devletle, milletle bu acıları paylaşıyoruz” dedi.

Cenaze namazını İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün kıldırırken, kadınlar da erkeklerin arkasında saf tuttu.

Recep Türk ve Ali Yanar'ın Türk Bayraklarına sarılı tabutları köy mezarlığında götürülerek cenazeler toprağa verildi.

 

ELMAAĞACI KÖYÜ…

Elmaağacı Köyü’nden hayatını kaybeden işçi İbrahim Sungur (34) gözyaşları arasında toprağa verildi. Sungur'un kazadan 4 gün önce işe başladığı öğrenilirken, acı haber ailesini kahretti.

Sungur’un tabutuna Türk Bayrağına sarıldı ayrıca köyde meraya da Türk Bayrağı asıldığı ve bu bayrağın da yarıya indirildiği görüldü. Sungur’un henüz 3 aylık Ali isimli çocuğu olduğu öğrenildi.

 

EŞEN VE KIZILÇUKUR KÖYLERİ…

Soma’daki maden kazasında hayatlarını kaybeden Eşen Köyü’nden Ahmet Soluk ve Kızılçukur Köyü’nden İsmail Aslan da (43) dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

İsmail Aslan’ın emekliliğinin gelmesine rağmen çalıştığı öğrenilirken, Soluk ve Aslan köy camilerinde kılınan cenaze namazlarının ardından köy mezarlıklarına defnedildi.

 

ÇALDİBİ KÖYÜ…

Çaldibi Köyünden İsmail Öztürk (23), Tuncer Ülhan (46) ve Kamber Çağlar’ın (26) cenazeleri köye ateş düşürdü. Buradaki törene Vali Şerif Yılmaz, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, daire ve kurum amirleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

23 yaşındaki İsmail Öztürk’ün bu madende çalışmaya başlayalı sadece 5 gün olduğu öğrenildi. Emekliliğine 2 sene kalan Tuncer Ülhan’ın ise biri 23 diğeri de 19 yaşında iki çocuğu bulunuyor. Ülhan’ın bu çocuklarının da başka madenlerde çalıştığı belirtildi.

5 yıldır bu madende çalışan Kamber Çağlar'ın ise 3 yaşında çocuğu vardı.(
Editör: TE Bilişim