Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) üyeleri Eskişehir’de dört dönemdir Baro Başkanlığı görevini yürüten ve yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Rıza Öztekin’e veda ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan platform üyeleri, Öztekin ve ekibinin şehrimizde kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı verdikleri mücadelede her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Öztekin şahsında tüm ekibine teşekkür ettiklerini söylediler. Öztekin ve ekibinin kömürlü termik santrale karşı durarak Baro adına önemli çalışmalara imza attığını ifade eden ESÇEP üyeleri “Kendisi ve ekibine platform üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Hukukun üstünlüğü, insan hakları başta olmak üzere tüm siyasi, medeni ve bireysel hak ve özgürlükleri savunmak açısından baroların önemi şüphesiz yadsınamaz. İnanıyoruz ki önümüzdeki seçimlerde özgür iradesi ile sandığa giderek oy kullanacak avukatlarımız en doğru adayı ve ekibini göreve getirecektir. Biz Sayın Öztekin’den baroyu devralacak yeni yönetiminden şehrimizde kurulması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili mücadelemizde göstermiş oldukları kararlılığı devam ettirmelerini bekliyoruz. Bu vesileyle de Baro Başkanlığına aday avukatlarımıza ve ekiplerine başarılar diliyoruz” dedi.

Nazik ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Öztekin ise “Hukuksal anlamda zorlu engellerle karşılaşıyor olsak da tek çare hukukun yolunu izlemek. Ben süreç sonunda olumlu gelişmeler olacağı konusunda iyimserim. Baro Başkanlığından ayrılsam da şehrimizde kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı mücadelemde yine sizlerle birlikte omuz omuza vermeye şehrimizin geleceği için devam edeceğim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim