AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 24 TV’de son dönemde Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Ardan Zentürk’ ün sunduğu programa uzaktan bağlantı ile bağlanan Prof. Dr. Günay önemli değerlendirmelerde bulundu.

KRİZ DEĞİL KUR ATAĞI

Kurdaki yükseliş ile ilgili Prof. Dr. Günay, ‘’Hiçbir ekonomik temeli olmayan bu durumu kriz olarak değil kur atağı olarak değerlendiriyorum. Türkiye bu durumdan çok daha sağlam ve güçlü çıkacaktır.’’ Dedi.

MALİ DİSİPLİNİMİZ VE BANKACILIK SİSTEMİMİZ SAĞLAM

Türkiye’nin 2001 krizinden sonra bankacılık sisteminde yaptığı iyileştirmeler ve mali disipline yönelik çalışmalar çok önemliydi. Şu anda ülkemizin mali disiplin açısından hiçbir problemi yoktur. Bunun yanında dünyada en gelişmiş ve sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahibiz. Kur yükselişinin ve son gelişmelerin hiçbir ekonomik temeli yok.’’ Dedi.

ESKİŞEHİR’DEKİ TOPLANTIYA DEĞİNDİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayiciler ile bir araya geldiği toplantıya da değinen Prof. Dr. Günay, ‘’İhracatımız artıyor. Bunun yanında 2018’de Ocak-Mayıs arası ülkemize doğrudan yatırım 9.5 Milyar dolar. Cari açığı en iyi finanse edecek gelirimiz turizm. TURSAB Başkanımızın açıklaması var. 2018’de 40 Milyar dolar turizm geliri bekliyoruz. Sanayicilerimiz, iş insanlarımız ve üreticilerimiz ile bir araya gelerek bunları anlatıyoruz. Aynı zamanda onların da değerlendirmelerini ve önerilerini dinliyoruz. Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip. Tek yapmamız gereken, millet olarak ne yapıyorsan en güzelini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim