Eskişehirli bazı kuaförler yüzde 18 olan KDV’nin düşmesi istemi ile bir günlük saç kesmeme eylemi yaptı.

Yediler Parkı girişinde yere makas bırakarak eylem yapan kuaförler adına konuşan Gürdal Sarıkaya Berberler ve Kuaförler olarak  en büyük sıkıntılarının KDV olduğunu;  lokantalar, konfeksiyonlar, kuyumcuların KDV’sinin ‘0’ kendilerinde yüzde 18  olduğunu söyledi.

Sarıkaya; “Bizim ödediğimiz KDV yüzde 18, kiralar, personel maaşları sigortaları malzeme, KDV darken bizim elimizde hiç bir şey kalmıyor. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Bir sıkıntımız daha  iş güvencesi ve doktor.  Yıllardır iş yapan ölümcül ve kalıcı hiçbir hastalığı olmadı. Bizi uzman doktor  sorumluluğundan muaf tutulmak istiyoruz” dedi.  

 KDV’nin düşmesini istediklerini belirten Gürdal Sarıkaya şunları söyledi: “ Biz hiç kimseye karşı eylem yapmıyoruz. Kendi haklarımızı kollamak için yaptığımız bir eylemdir.  Konfederasyon başkanımızı desteği için teşekkür ediyoruz. Oda başkanımızdan da bu eylemi desteklemesini  isterdik. Sayın Başkanımızla görüşmek istedik kabul etmedi.  Oda baikanı Eskişehir’de Başbakan Tayyip Erdoğan seçimi kaybetti bu yüzden Maliye üzerinden bize baskı yapar diye söyledi.”

Eyleme katılan kuaförlerden olan Zafer Fındıkdal da yaptığı konuşmada, kullandıkları makası anlattı.

Fındıkdal şunları söyledi: “El işi yapan terzi işleri yapan herkes bu makası kullanıyoruz. Devlet büyüklerimizden tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz. Daha ılımlı bir şeklide yardımcı olmalarını istiyoruz. Bugün saç kesimi yapmıyoruz. Evde yapılmayacak bir el sanatıdır bu.   Kendi haklarımızı kendimiz korumak için kendimiz yola çıktık.” Açıklamalardan sonar kuaförler kendilerine destek olmayan oda yönetimine tepkilerini göstermek için odanın önüne giderek alkışla protesto etti. Kuaförler daha sonra Adalar’a kadar slogan atarak yürüdü.

Editör: TE Bilişim