İsrail'in Gazze'de barışçıl gösterilere yapan 60 Filistinliyi şehit etmesi ve ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması Eskişehir’de protesto edildi.

ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Gazzeliler'e yönelik İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 60 Filistinli için Eskişehir’de gıyabi cenaze namazı ve yürüyüş düzenlendi.

Alaaddin Cami önünde toplanan kalabalık grup burada gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan İHH(İnsani Yardım Vakfı) Eskişehir Şube Başkanı Musa Karadaş, “İsrail askerlerini şehit ettiği kardeşlerimize rahmet dilemek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız” dedi.

“Kudüs İslamındır” diye Karadaş, “ilk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin 1948 yılından beri hukuksuz olarak Siyonist İsrail işgali altındadır. Siyonist İsrail devleti ve ABD, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslar arası antlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslamındır ve Kudüs  bizimdir” diye konuştu.

Tüm dünya Müslümanlarına seslenen Karadaş, “Acilen bütün İslam ülkeleri İsrail büyükelçiliklerini ve konsolosluklarını topraklarından kovmalıdır. Bunu da ilk olarak Türkiye gerçekleştirmelidir. Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir. İsrail ile bütün anlaşmalar iptal edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup tekbirlerle Espark’a kadar yürüdü

Editör: TE Bilişim