Kristal İş Eskişehir Şubesi, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’in barışçıl gösteri yapan Filistinlileri hedef alarak şehit etmesini protesto etti.

Adalar Migros önünde gerçekleşen eylemde konuşan Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, “Kudüs kadimdir ve kardeşliğin, bir arada yaşamanın başkentidir. . Emperyalistlerin ve Ortadoğulu işbirlikçi yönetimlerin kirli ellerini yıkadıkları bir kent haline gelmiştir. İnsani duyarlılıklarını kaybeden dünyanın gözü önünde vuku bulan olaylarda mazlum Filistin halkı öldürülüyor. Açılış için İsrail’e gelen emperyalist Amerikan yöneticileri müzik eşliğinde kutlama yaparken, Filistinli Analara yine yas bağlamak düşüyor” dedi.

Filistin halkının yanındayız diyen Akyazı, “Kameralara yansıyan Siyonist gülücükler aslında diğer Ortadoğu halklarına ve bütün dünya halklarına; dünyanın jandarmalığına soyunan Emperyalist Amerikan yönetiminin gözdağı olarak kabul edilmelidir. Eğer bugün insanlık kazanamaz ise çok uzun bir süre ölmüş olacaktır. Öldürülen, katledilen sadece Filistinliler değildir; İnsanlıktır. Ezilen halklar İşbirlikçi yönetimlerine bakmadan mutlaka bu emperyalistlerden intikamını alacaktır. Türk halkı, bizler, emekçiler üretenler her zaman olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanındayız. Buradan ülkemizi yöneten siyasal iktidara sesleniyoruz; Elçiyi göndermek yetmez daha etkin adımlar atın, Mavi Marmara da boyun eğdiğiniz, cezalandırmaktan vazgeçtiğiniz İsrail siyonizmi, siz geri adım atsanızda; asla geri adım atmayacaktır. ABD ve İsrail ile bütün ikili anlaşmalar dondurun ve ekonomik ilişkileri askıya alın. Amerikan Emperyalizmi ve Siyonist İsrail yenilecek; Filistin halkı kazanacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim