28 Kasım 2016 tarihli Kasım dönemi Eski Genel Kurul toplantılarının 2. Birleşim 1. Oturumunda  kullanma (çeşme) suyuna zam yapıldı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Başkanlığında toplanan ESKİ Genel Kurulunda  Plan ve Bütçe Komisyon Raporları okunarak oylandı.
Su satış tarife cetvelide yer alan “Tüm Belediye abonelerine kendi ilçe konut tarifisinin yüzde 50’si uygulanır” ifadesinin “Tüm belediye abonelerine kendi ilçe konut tarifesinin yüzde 10 uygulanır” şeklinde değiştirilmlesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nünün kullanım suya yüzde 7 artış teklifi ile gelen su satış tarifilerine yüzde 5 artış yapılması komisyonca kabul edildi. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edilerek kullanma suyuna yüzde 5 zam yapıldı.
Gider Bütçesi 245 milyon lira olarak belirlenirken  Gelir bütçesi 242 milyon 300 bin lira olarak kabul edildi. ESKİ’nin 2 milyon 700 bin lira borçlanma öngörüldü. 6 Oturumda ESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı yatırım programı, Performans programı, 2017 yılı ve izleyen iki yıl bütçesi, 2017 yılı geçici işçi vize teklif cetveli ve  Norm Kadro değişikliği ve kadrolarda iptal-ihdas işlemi yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
 
Editör: TE Bilişim