Nisan ayında, “Şehrimizi seviyor ve koruyoruz, ya siz” sloganıyla çıkan Eskişehir Kent Konseyi çatısı altında bir araya gelen Temiz Eskişehir Çalışma Grubu Adalar Migros önünde stand açarak temizlik anketi yaptı. 
Burada Temiz Eskişehir Çalışma Grubu adına konuşan Dr. Günseli Naymansoy, grup adına hazırlanan bir anketi gün boyunca halka vererek kent insanının çevre duyarlılığı hakkında bir veri elde etmeyi umduklarını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yaptığı, ''Yaşam Memnuniyeti Araştırması'' sonuçlarına göre çöp toplama hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu ilin yüzde 86.5'lik oranla Eskişehir olduğunu anımsatan Dr. Naymansoy, “Bunun anlamı yerel yönetimlerin çevreye gerçekten önem verdiğidir. Ama kentte yaşayanlar bunun değerini bilmezse, şehrimiz hak ettiği temizliğe kavuşamaz. Sürekli çöp toplanmasına ve temizlik görevlilerinin caddeleri süpürmelerine karşın her yerde sigara izmaritleri ya da çöp atanları ve yere tüküren insanları görmek mümkün. Bu çok üzücü bir durum ve değişmesi gerekli” dedi. 
TEMİZLİK İŞÇİLERİNE SAYGI
Çevreye saygılı olma konusunda halkın dikkatini çekecek ayaklı mankenler yaptırdıklarını belirten Dr. Günseli Naymansoy şunları söyledi: “Bunları öncelikle insan yoğunluğunun en fazla olduğu tramvay duraklarında ve üniversitelerde dönüşümlü olarak sergileyeceğiz. Daha sonra da kentin çeşitli bölgelerinde sergilemeyi sürdüreceğiz. Bu pankartlarda yer alan fotoğraflar tamamen Eskişehir'den örnekler sergiliyor. Eskişehir'i Kültür Kenti sıfatına uygun hale getirmek için çabalayacağız. Ama bunun için kentte yaşayan herkesin kararlı olması gerekir. 'Bana ne' demekten vazgeçmeli ve çöp atanları, yere tükürenleri uyarmalıyız. Yetişkinlerin bu konuda iyi örnekler oluşturmaları da gerçekten çok önemli. Ayrıca temizlik işçisi olan kardeşlerimizin emeklerine de saygı göstermemiz lazım.”

Editör: TE Bilişim