Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde, Bursa’ya yapılması planlanan kömürlü termik santralin zararlı olduğu yönünde oy birliği ile karar alması  hakkında açıklama yaptı.

Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili mücadeleleri hakkında konuşan Kumru, “Odunpazarı Kent Konseyi olarak ve bulunduğumuz Eskişehir Çevre ve Yaşam Platform çatıları altında yaklaşık 3 aydır Eskişehir Tepebaşı sınırları içerisinde planlanan kömürlük termik santralin hayata geçmemesi için amansız bir mücadele veriyoruz. Kömürlü termik santral istemiyoruz mücadelesi, bir siyasi mücadele değildir ve altını çizmek istiyoruz ki siyaset üstü ve çevre, yaşam hakkını sonuna kadar vereceğimiz mücadeledir” dedi.

Bursa’da yaşananlar hakkında konuşan Kumru, sözlerini şöyle sürdürdü: “Komşumuz olan Bursa’da Kömürlü termik santral yaptırmamak için kurmuş oldukları DOSAP (Demirtaş Organiza Sanayi Platformu ) son yıllarda aynı mücadeleyi tüm sivil bileşenleri ile veriyor. DOSAP platformunun gayretleri ve çabaları ile Bursa Büyükşehir meclisine sorunu taşıyarak tüm meclis üyeleri, sağlık komisyonundan termik santralin çevreye etkileri şehir merkezine olan yakınlığı, sanayileşmeyle artan kirlilik yükü ve hava kirliliğine etkisene dikkat çekerek kömürlü termik santralin kurulması ve işletilmesinin zararlı olacağına dair rapor verdiler. Komisyonda bulunan tüm siyasi parti meclis üyelerinin oy birliği ile raporun onayına karar verilerek örnek bir davranışa imza atmış oldular. Bizleri temsil eden Eskişehir Büyükşehir Meclis üyeleri de bu kararın meclise görüşe açarak, tüm siyasi partilerimizin meclis üyelerinin, Bursa meclis üyelerinin üstlendiği sorumluluğu örnek almalarını ve termik santralin Eskişehir’e vereceği zararı düşünerek karar vermelerini beklemekteyiz.”

Editör: TE Bilişim