Şehit Baykal Ortaokulu’nun ek binasının İmam Hatip Ortaokulu’nu yapılmasına tepki gösteren velilere Odunpazarı Kent Konseyi’nden destek geldi.

Okul önünde  açıklama yapan Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, 8 okulun İmam Hatip Okuluna dönüşmesine tepkilerin giderek büyüdüğünü belirterek, “Okullarımız İmam Hatiplere dönüştürülmesi 4+4+4 sistemi uygulaması olduğu gibi yanlış ve başarısız olacaktır. Türkiye'nin oluşumuna ve kuruluşuna katkı veren Köy Enstitüleri felsefesiyle laik çağdaş bilimsel eğitimi destekleyen müfredat ve okullar yaratmak zorundayız” dedi.

Kendilerinin de çocukların dinlerini ve inançlarını öğrenmesini istediklerini belirten Kumru şunları söyledi:

“Ama şu an istenilen sistem ise öğretilmenin ötesinde zoraki dayatılmalar ile ve İmam Hatip  Okullarını yaygınlaştırarak zoraki yönlendirme yapılarak din temelli bir eğitim sistemi yaratılmak isteniyor.

Milli Eğitim yeni bir sistem yaratmak istiyorsa bilime dayalı ve ranttan uzaklaşan cemaatlerden arındırılmış sistemi benimsemek zorundadır.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık velilerimizin çocuklarının zoraki dönüştürülen İmam Hatip okullarında çocuklarının eğitim verilmemesinin feryadını duyması ve dikkate alması gerekmektedir.

Burada velilerimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.”

Kent Konseyi’nin açıklamasına sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven’de katıldı.  

Editör: TE Bilişim