Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Eskişehir’in 2019’da Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacağına ilişkin müjdesini hatırlatarak , “Başkentliğe hazır olmalıyız” dedi.

Küpeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eskişehir, hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok önemli bir gelişmenin eşiğinde. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, TANAP’ın açılışı için şehrimize geldiği sırada verdiği müjde, Eskişehir’in kısa vadede talihini değiştirecek kadar önemlidir. Daha önce Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’imiz, 2019’da da Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacaktır. Bu durum, Kültür Başkentliği sırasında yadsınamaz kazanım ve tecrübeler biriktiren şehrimiz için, Kültür Başkentliği’nden bile daha büyük bir müjdedir.”

Küpeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi, Kültür Başkentliği sırasında 10’binden fazla gencimiz yurtdışına gitmiş, şehrimiz bir Millet Bahçesi bir de herkesin beğeniyle karşıladığı Dede Korkut Parkı kazanmıştır. Eskişehir’e çok yakışan yeni stadyumumuz ile birlikte, yüzlerce tarihi eserimizin restorasyonları gerçekleştirilmiştir. Kültür Başkentliği sırasında kazanılanlar şehrimiz için Eğitim Başkentliği sırasında kazanılacakların habercisi gibidir. Ne mutlu ki bize, Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamızı sağlayan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı hocamız 2019’da da Türk Dünyası Eğitim Başkentliğini şehrimize kazandırdı. Bu sebeple, Eskişehir’in bütün dinamiklerinin “2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti” olacak olmamızın heyecanını yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Ve fakat, maalesef yine gözlemlemekteyiz ki, şehrimiz ve dinamikleri, daha önce de birkaç kez yaşandığı gibi yine hazırlandığımız bu gelişme ile ilgili yeteri hareketliliği yaşamamaktadır. Biz, Eskişehirli sanayiciler olarak, üretim ile eğitimi birbirinden ayrı kavramlar olarak görmüyoruz. Bu yüzden, yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Eskişehir’imizin, Türk Dünyası Eğitim Başkenti olmasının heyecanını büyütüyoruz ve ilgili hazırlıkları başlattığımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Biz, Organize Sanayi Bölgesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz, eğitim ile ilgili farklı projelerimiz var. Müfredatın sanayicilerin tarafından belirlenmesi, sanayi liseleri - kolejlerinin kurulması için her zaman göreve hazırız ve bu konuyla ilgili olarak da atılacak ilk adımında Türk Dünya Eğitim Başkenti kapsamında OSB tarafından atılması  gerektiğine inanıyoruz. Eskişehir’in tüm dinamiklerinin de aynı hassasiyet içinde Türk Dünyası Eğitim Başkentliği için gerekli hazırlıkları yapması dileğimizi de belirtme ihtiyacı duyuyoruz. Eskişehir, Eğitim Başkentliği ayrıcalığını sonuna kadar yaşamalıdır. Bunun için de öncelikli şart, Eskişehir’in bütün dinamikleri ile bu konuya odaklanmasıdır. Eskişehir’in sanayicileri hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehrin iş, spor, eğitim dinamikleri ile diğer STK’larının da aynı hassasiyeti göstermeleri en büyük dileğimizdir.”

Editör: TE Bilişim