Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Yönetim ve Denetim Kurulu, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Gemlik limanına ve yeni yapılan Karasu limanına demiryolu bağlantısının yapılması ile ilgili  taleplerini ileten Başkan Küpeli, ayrıca Eskişehir OSB’de kurulu olan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Merkezdeki eğitimlerin tamamen ücretsiz verildiğini, sanayicinin ihtiyacına yönelik olarak aranan personel ihtiyacı tespit edilerek eğitimler açıldığının altını çizdi.

Sanayi Kuzeye Doğru Büyümeli

Yeni yapılan İmişehir bölgesi ile ilgili de bilgi veren EOSB Başkanı Küpeli, buradaki kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüştüklerini, bu görüşmede sanayinin kuzeye doğru büyümesinin uygun ve elzem olduğu konusunda Büyükerşen ile hem fikir olduklarını belirtti. Bu konu ile ilgili olarak da Bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yaptıklarının altını çizdi. Tüm kurumlar ile iyi diyaloglar geliştirmeye, amacın Eskişehir olduğunu her platformda altını çizerek sanayiyi daha iyi yerlere taşıma hedefinde olduklarını söyledi.

Sanayi Büyümenin Lokomotifidir

Vali Özdemir Çakacak ise kenti daha ileriye taşıyacak projelerin önümüzdeki dönemlerde daha da değer kazanacağını, bu anlamda eğitim ve sanayinin öneminin bir kat daha arttığını belirterek, Türkiye’nin ve Eskişehir’in gelişiminde sanayinin lokomotif konumunda olması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim