Demokratik Sol Parti Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, Çanakkale Zafer'inin 103. Yıldönümünde, Şanlı tarihimizi kanlarıyla yazanları, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle andıklarını söyledi.

Çanakkale Deniz ve Kara Muharebeleri’nin, bir milletin inancını ve direnişini tüm dünyaya gösterip, yurdumuzda gözü olan düşmanlara da Çanakkale geçilmez dedirtecek kadar korku saldığını ifade eden DSP Genel Başkan yardımcısı Tambova açıklamasında şunları söyledi:

“ Kurtuluş Savaşının direncini oluşturması açısından çok önemli bir zafer olmasının yanı sıra, Mustafa Kemal'in Anafartalar Kahramanı olarak anılmasına da vesile olmuştur.

Çanakkale! Türk kurtuluş ve bağımsızlık savaşının zeminini oluşturmuş, ulusal ruhu ve bilinci yeniden canlandırmıştır. Balkan Harbinin, Türk ulusunun yüreğinde açtığı derin yarayı ve yenilmişliğin ağırlığını ortadan kaldırması açısından bu zafer, bir anlamda Milletimizin, makûs talihine baş kaldırışı olmuştur.

Çanakkale Zaferi tarihin akışı tamamen değiştirmiş ve Binlerce Şehidimizin kanlarıyla yazılan, dünyada emsali görülmemiş bir Destandır. 18 Mart Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bugün hala vatanımızı müdafaa uğruna yitirdiğimiz tüm Mehmetçiklerimizi de derin bir üzüntüyle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim