Yeni Mesaj Gazetesi Eskişehir İl Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel Seyitgazi İlçemizin Doğançayır Mahallesinde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Anadolu Üniv.Akademisyenlerinden Doc.Dr.Rıdvan Kozak, Hukukçu-Yazar Av.Fahri Gürgenburan, Araştırmacı-Yazar Mehmet Garaçoğlu ile İlahiyatçı-Yazar Hasan Aydın katıldı.

Eskişehir Anadolu Üniv.akademisyenlerinden Doc.Dr.Rıdvan Kozak yaptı.Milli Ekonomi Modelinin uygulanabilirliği ve Rusya da uygulama alanı olan bu mükemmel sistemin ülkemizde de uygulanması için hiçbir nedeninin bulunmadığını söyledi.Ülkemizin iç ve dış borç miktarının 800 dolara yaklaştığının altını çizen Doc.Dr.Kozak, Prof.Dr.Haydar Baş Beye ait olan bu modelin tarım kesiminin bütün sorunlarına çare olabileceğinin altını çizdi.

Panelin ikinci konuşmacısı Hukukçu-Yazar Av. Fahri Gürgenburan " Milli Ekonomi Modeli (MEM)’nin sahibinin Müslüman Türk olan Prof. Dr. Haydar Baş Bey olduğunu oysa diğer ekonomilerin birçok papazlara ait olduğunu anlattı. MEM’in diğer ekonomilerle temel farklarını izah ettikten sonra bu tezin Rusya'dan Brezilya'ya kadar 250’ye yakın ülkede değişik maddeleriyle uygulandığını söyledi.

İlahiyatçı-Yazar Hasan Aydın  Birlik- Beraberliğin ve de kurtuluşun Ehl-i Beyt’te olduğunu söyledi. Araştırmacı-Yazar Mehmet Garaçoğlu yaptı, Ülkemiz üzerinde oynana iç ve dış oyunları somut verilerle anlatan GARAÇOĞLU, Devletin,Vatanın ve Milletin ayrılmaz bir bütün olduğunun altını çizerek Doğançayırlı  vatandaşların her türlü tehlikelere karşı uyanık olmasın istedi.

Editör: TE Bilişim