Eskişehir Köpürbaşı Lions Kulübü, Tepebaşı Belediyesi ve Osmangazi Üniversitesi paydaşlığında, Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Alzheimer Evleri’ne katkı sağlamak amacıyla “Sevgi Unutulmaz” etkinliklerinin devamı olarak düzenlenen “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı özel kısa film yarışması başlattı.
Eskişehir Köprübaşı Lions Kulübü Başkanı Abide Besler, Alzheimer hakkında farkınladığı arttırmayı amaçlayan “Bir Varmış Bir Yokmuş” kısa film yarışmasına çok sayıda başvuru yapıldığını belirterek yarışmaya katılan tüm filmlerin toplumda bilinci arttırmak amacıyla tüm iletişim ortamlarında kullanılacağını söyledi. Yarışma jürisinde İpek Tuzcuoğlu, Tanju Babacan, Mehmet Özgür, Yılmaz Sütçü, Fulya Filavi, Alican Albayrak ve Murat Serezli yer alacak. Yarışmada dereceye giren ilk üç yönetmen öğrenciye ödül verilecek.
Yarışmaya katılan kısa filmlerin galası 23 Mayıs’ta 222 Park Retro Hall’de yapılacak. Saat 19.00’da kokteyl ile başlayacak olan program, saat 20.00’de gala gecesiyle devam edecek. Galada, jüri üyeleri gösterimi yapılan kısa filmleri değerlendirecek. Gala gecesinde Eskişehirli sanatçı Mustafa Erdoğan bir konser verecek.
Köprübaşı Lions Kulübü Başkanı Abide Besler, bu etkinlikte Alzheimer konusunda hedef kitleleri bilinçlendirmek Eskişehir’de ve Türkiye’de bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşlar ile işbirliklerini güçlendirmek, alana ilişkin çalışmalara katkı sunmak istediklerini söyledi. Var olan Alzheimer bakım evlerine bir yenisini eklemek ve önemini kavratmak üzere sanat aracılığı ile insanlarda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Besler, bu gibi etkinlikleri sürdüreceklerini kaydetti.
Besler, konuşmasının sonunda sponsorlara teşekkür etti.

 
Editör: TE Bilişim