Yeşilay Şubesi Tütün Bağımlılığı eğitim seminerleri kapsamında Sabiha Gökçen Mesleki Teknik ve Anadolu lisesindeki öğrencilerle bir araya geldi.

Tütün Bağımlılığı hakkında öğrencileri bilinçlendirmek adına eğitimi veren Formatör Zihni Çetin, “Sigara fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü Raporu’nun tütün bağımlılığıyla ilgili verilerinde her 1 saatte vücuttaki nikotin sebebiyle bağımlılığın arttığı gözlemlenmiştir. Son yıllarda sigara kullanım oranları erkeklerde düştü. Türkiye'de sigaraya her gün 90-100 milyon lira para harcanmaktadır. Her gün 1 uçağın düşmesine benzer durumu ifade eden can kaybı olması, insanlar sigara içmeye devam ederek, hayatlarını kaybediyor. Sigaraya karşı bilinçlendirme çalışmalarımız, kampanyalarımız devam ediyor. Bize sevdiklerimize zarar veren tüm bağımlılıklardan uzaklaşmak için söz verilsin” dedi.

Liseli öğrencilerin tütün kullanımının zararları konusunda daha bilinçli olması adına Yeşilay, bilgilendirme amaçlı slâytlarla detay olarak anlatıldı.
 

Editör: TE Bilişim