Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen Eskişehir Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Sayın İlhan Özata ile yaptığı ziyaret hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitimli donanımlı ve kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılamak için Özata ile görüşme yaptıklarını kaydeden Bilen, "Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Sayın İlhan Özata ile bir araya gelerek yapacağımız çalışmalarda her iki kurumun uyum içinde eğitimli donanımlı ve kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılayarak şehrimizde  sektörümüze bir ivme kazandırmayı planladık.

Şehrimizde çok büyük eksiklik olan  gıda sektörü ile ilgilenen işyeri sahipleri ve bu işi yapan, bu işten geçimini sağlayan kalfa ve ustalarımızın mesleki belgelerinin verilmesinin önünü açacağız.
Eskişehir Lokantacılar Odası bünyesinde milli eğitim onaylı kalfalık ve ustalık   belgeleri herkesin yeterlilik derecesine göre vereceğiz.
Yasal prosedürler tamamlandıktan sonra Eskişehir’de çıraklık eğitim merkezinden sonra  odamızı sektörümüzün eğitim ve kurs merkezi haline getireceğiz.

 Eskişehir’de bir ilki gerçekleştireceğiz. 5362 sayılı  kanun 75.maddesine istinaden ayrıca 3308 sayılı “Mesleki Eğitim Kanunu ” çıraklık eğitimi  uygulama kapsamında bulunmayan meslek dallarında sektörümüz adına anayasal tek  temsilcisi olduğumuz ve Eskişehir Lokantacılar Odası olarak en kısa zamanda Eskişehir’de ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağız"dedi.
(MY
 

Editör: TE Bilişim