Lösemili çocuklarımızın ücretsiz tedavilerine, sosyal ve psikolojik gelişimlerine destek vererek, onları hayata güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) irtibat ofisi düzenlenen görkemli törenle açıldı.  

Açılış öncesi Adalar’da kortej yürüyüşü yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte Bando Es Es ve Eskişehir Vosbağa Derneği de yer aldı.  Açılışta ayrıca çocuklar bir konser verdi. Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) irtibat ofisi açılışına LÖSEV kurucusu ve Başkanı Dr. Üstün Ezer, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve aileler katıldı.

LÖSEV Kurucusu ve Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Çok mutlu olduk, gururlandık, duygulandık. Eskişehir bizi bağrına bastı. İyi ki gelmişiz” dedi.

Ezer, LÖSEV’in kuruluş hikayesinden bahsederek, “ 20 yıl sene önce ben  bu mesleği yaparken  bir devlet hastanesinde görevliydim. Bu hastalıktan dolayı maalesef hemen hemen bütün çocuklarımızı kaybediyorduk.  Ve bir şeyler yapmalıydık. Çabalıyordum, ilaçları değiştiriyordum, ortamları değiştiriyordum.  Bana o zaman başhekim ‘Üstün Bey ne uğraşıp duruyorsun, nasıl olsa ölecekler.  Devletin parasını neden boşa harcatıyorsun’ demişti.  Bir başhekim bunu söylemişti ve arkasından biz LÖSEV’i kurduk.

BAŞARIMIZ YÜZDE 92’YE ÇIKTI

Yüzde 92 başarı elde ettiklerini aktaran Ezer, “LÖSEV’i kurduktan sonra tedavi metotlarımızda, ilaçlarımızda büyük değişiklik olmadı ama 20 senede biz çocuğa önem verdik. Değer verdik.  Çocuğu yaşatmak için umut verdik.  Zengin – fakir, doğulu-batılı ayırmadık.  Hiçbir şekilde en ufak bir tedaviyi esirgemedik, çocuklarımızdan.   Bugün LÖSEV’in hastanesinde yüzde 92 başarıya ulaştık. Yüzde 20 olan tedavi başarısını yüzde 92’ye çıkardık.  Bizim en büyük ilkemiz bir çocuğun hayatından daha önemli olamaz.  Onun için gelin bütün enerjimizi, vaktimizi çocuklarımıza harcayalım. Onlar inadına yaşayacaklar.

HASTALAR DIŞARIDA ÖLÜYOR, ORADA ALETLER ÇÜRÜYOR

400 yataklı hastanenin yapımına engel olunduğunu söyleyen Ezer, “Ankara’da sadece lösemili çocuklar için değil kanserli hastalar için de bir hastane açtık.   Açmaz olaydık. Biz yüzde 100 başarı için çırpınırken, birileri rahatsız oldu.  Benim  yoğurdum ekşi diyemedi, benim imkanım yoktu diyemedi.  Benim hastanemde makine yok diyemedi. LÖSEV’in hastanesini engelledi. 400 yataklı müthiş bir hastane açtık. Türkiye ve Avrupa’da böyle bir hastane yok.  Amerika ile yarışan bir hastane açtık ama 400 yataklı hastaneden sadece 75’ine izin verdiler. 325 tanesi boş. Hastalar dışarıda ölüyor, orada aletler çürüyor.  Ama hastaneyi boş tutuyor. Neden bir çocuğun hayatını önemsemiyorsun. Neden ölümlerine göz yumuyorsun. Çünkü  ben yapamadım sen de yapma zihniyeti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından pasta kesilerek yeni irtibat bürosu açıldı.

Editör: TE Bilişim